Gyors tavaszi reteksaláta: finom, és tele van vitaminnal

Ha valami igazán frissítő ételre vágysz, dobd össze ezt a friss zöldségekből álló reteksalátát!

A hosszú tél után jólesik végre színes, zöldséges ételeket fogyasztani. Ez a reteksaláta igazi vitaminbomba, ami kora tavaszi zöldségből a legfinomabb. Szinte pillanatok alatt összedobod, igaz, jót tesz neki, ha pihenteted egy kicsit a hűtőben. Ebből bátran szedhetsz még egyszer, olyan kevés kalória van benne.

reteksalata

Reteksaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csomag hónapos retek
  • 1 db kígyóuborka közepes
  • 2 evőkanál borecet
  • 1 bögre zöldborsó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A retkeket szabadítsd meg a levelektől, de a zsenge, zöld részből érdemes rajta hagyni egy keveset, mert nagyon finom. Az uborkával együtt mosd meg, vágd fel tetszőlegesen, és szórd egy nagyobb tálba. Rakd hozzá a petrezselymet, a rozmaringot és a borsót.
Az öntethez a sót, a borsot és az ecetet kis habverővel keverd össze, majd add hozzá az olajat is. Locsold a salátára, és, ha van időd, pihentesd a hűtőben egy-két órán át, hogy az ízek jól összeérjenek. A salátát gazdagíthatod még feta sajttal vagy fenyőmaggal.

reteksalata-recept
Ezt is szeretjük