Gyors tavaszi reteksaláta: finom, és tele van vitaminnal
Ha valami igazán frissítő ételre vágysz, dobd össze ezt a friss zöldségekből álló reteksalátát!

Gyors tavaszi reteksaláta: finom, és tele van vitaminnal
Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

beauty and style

Észbontóan nőies esküvői ruhák, modern hercegnőknek: 2019-ben ez lesz a divat »

Érzéki fotókon az 57 éves színésznő: Julianne Moore Photoshop nélkül is nagyon dögös »

Leteszteltük a világ első intelligens arctisztítóját – Eddig te sem tudtad, mi az a tiszta arcbőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hosszú tél után jólesik végre színes, zöldséges ételeket fogyasztani. Ez a reteksaláta igazi vitaminbomba, ami kora tavaszi zöldségből a legfinomabb. Szinte pillanatok alatt összedobod, igaz, jót tesz neki, ha pihenteted egy kicsit a hűtőben. Ebből bátran szedhetsz még egyszer, olyan kevés kalória van benne.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag hónapos retek
  • 1 db közepes kígyóuborka
  • 2 evőkanál borecet
  • 1 bögre zöldborsó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A retkeket szabadítsd meg a levelektől, de a zsenge, zöld részből érdemes rajta hagyni egy keveset, mert nagyon finom. Az uborkával együtt mosd meg, vágd fel tetszőlegesen, és szórd egy nagyobb tálba. Rakd hozzá a petrezselymet, a rozmaringot és a borsót.
Az öntethez a sót, a borsot és az ecetet kis habverővel keverd össze, majd add hozzá az olajat is. Locsold a salátára, és, ha van időd, pihentesd a hűtőben egy-két órán át, hogy az ízek jól összeérjenek. A salátát gazdagíthatod még feta sajttal vagy fenyőmaggal.

Ezt is szeretjük