Gyors tavaszi reteksaláta: finom, és tele van vitaminnal
Ha valami igazán frissítő ételre vágysz, dobd össze ezt a friss zöldségekből álló reteksalátát!

Gyors tavaszi reteksaláta: finom, és tele van vitaminnal
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

A babaolaj nemcsak a bőrödön csodaszer: zseniális tippek a használatára »

Aszimmetrikus ajkak: így sminkelj, hogy arányosak legyenek »

Az 54 éves modell alakja akár egy húszévesé: Elle Macpherson ilyen csinos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hosszú tél után jólesik végre színes, zöldséges ételeket fogyasztani. Ez a reteksaláta igazi vitaminbomba, ami kora tavaszi zöldségből a legfinomabb. Szinte pillanatok alatt összedobod, igaz, jót tesz neki, ha pihenteted egy kicsit a hűtőben. Ebből bátran szedhetsz még egyszer, olyan kevés kalória van benne.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag hónapos retek
  • 1 db közepes kígyóuborka
  • 2 evőkanál borecet
  • 1 bögre zöldborsó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A retkeket szabadítsd meg a levelektől, de a zsenge, zöld részből érdemes rajta hagyni egy keveset, mert nagyon finom. Az uborkával együtt mosd meg, vágd fel tetszőlegesen, és szórd egy nagyobb tálba. Rakd hozzá a petrezselymet, a rozmaringot és a borsót.
Az öntethez a sót, a borsot és az ecetet kis habverővel keverd össze, majd add hozzá az olajat is. Locsold a salátára, és, ha van időd, pihentesd a hűtőben egy-két órán át, hogy az ízek jól összeérjenek. A salátát gazdagíthatod még feta sajttal vagy fenyőmaggal.

Ezt is szeretjük