Puha és szaftos resztelt máj rengeteg hagymával: így nem szárad ki
A resztelt máj finom és gyors ebéd vagy vacsora lehet, de könnyű elhibázni. Néhány trükkel szaftos, puha lesz.

resztelt-csirkemaj
Ez is érdekelhet

Megmenti a napot a Huawei nőknek fejlesztett okosórája (x)

Az otthonodnak is jár a tündöklés - Így ragyoghat vegyszermentesen a lakás (x)

Ez egy kritikus pillanat (x)

Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények - Kalandozás a közel-keleti gasztronómia világában (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Füst és égés nélkül (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

beauty and style

Így nem keni el a sminked a garbó, amikor magadra húzod: egyszerű öltözködési trükkök a modelltől »

Méregtelenítő arcpakolás pattanások és ráncok ellen: igazi antioxidáns-bomba a bőrnek »

Ez a legdivatosabb ruhaszabás most: a garbós nyak minden alkalomra nőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A resztelt máj mindig jó ötlet. Leggyorsabban a csirkemáj készül el. Ha sertésből vagy marhából készíted, érdemes sütés előtt tejbe áztatni a belsőséget. Figyelj, hogy ne vágd túl vékony szeletekre a májat, különben sütés közben könnyen kiszárad. Használj bátran sok hagymát, attól lesz igazán szaftos. Az alapvariációt feldobhatod még különféle zöldfűszerekkel is.

Resztelt máj

Hozzávalók:

  • 50 dkg máj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • majoránna
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

 A májat tisztítsd meg a hártyáktól, inaktól, erektől, és vágd nagyobb darabokra. Mosd meg, és törölgesd szárazra, különben nagyon fog fröcsögni sütés közben. A hagymát pucold meg, és szeld fel. A zsírt olvaszd fel, és dinszteld meg rajta a hagymát. Tedd hozzá a májat, és kevergetve süsd addig, amíg kifehéredik. Ízesítsd borssal, majoránnával, pirospaprikával. Önts hozzá kevés vizet, és párold puhára körülbelül 15 perc alatt. Mielőtt leveszed a tűzről, vágj ketté egy májdarabot, ha puha, és nem véres a belseje, húzd le a tűzről. A sót a végén szórd csak rá, így biztosan nem lesz kemény. 
A Marshall-máj is fenséges: a puha sertésmájra ropogós szalonna kerül.

Ezt is szeretjük