Puha és szaftos resztelt máj rengeteg hagymával: így nem szárad ki
A resztelt máj finom és gyors ebéd vagy vacsora lehet, de könnyű elhibázni. Néhány trükkel szaftos, puha lesz.
A resztelt máj mindig jó ötlet. Leggyorsabban a csirkemáj készül el. Ha sertésből vagy marhából készíted, érdemes sütés előtt tejbe áztatni a belsőséget. Figyelj, hogy ne vágd túl vékony szeletekre a májat, különben sütés közben könnyen kiszárad. Használj bátran sok hagymát, attól lesz igazán szaftos. Az alapvariációt feldobhatod még különféle zöldfűszerekkel is.
Resztelt máj
Hozzávalók
- 50 dkg máj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 teáskanál pirospaprika
- majoranna
- só
- bors
Elkészítés:
A májat tisztítsd meg a hártyáktól, inaktól, erektől, és vágd nagyobb darabokra. Mosd meg, és törölgesd szárazra, különben nagyon fog fröcsögni sütés közben. A hagymát pucold meg, és szeld fel. A zsírt olvaszd fel, és dinszteld meg rajta a hagymát. Tedd hozzá a májat, és kevergetve süsd addig, amíg kifehéredik. Ízesítsd borssal, majoránnával, pirospaprikával. Önts hozzá kevés vizet, és párold puhára körülbelül 15 perc alatt. Mielőtt leveszed a tűzről, vágj ketté egy májdarabot, ha puha, és nem véres a belseje, húzd le a tűzről. A sót a végén szórd csak rá, így biztosan nem lesz kemény.
A Marshall-máj is fenséges: a puha sertésmájra ropogós szalonna kerül.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció