A legfinomabb szaftos fasírt, ami biztos, hogy nem szárad ki: a masszába reszelt sajt is olvad
Még finomabb lesz a fasírt, ha reszelt sajtot is keversz hozzá.
A reszelt sajtos fasírt a hagyományos recept kissé felturbózott változata. A hagymás, fűszeres darabok még szaftosabbak lesznek a masszába rejtett sajttól. Tálaláshoz egy kevés citromlé is illik, amit a fasírtgolyók tetejére csorgathatsz.
Reszelt sajtos fasírt
Hozzávalók
- 50 dkg darált hús
- 25 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szikkadt zsemle
- 1 hagyma
- 1 tojás
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 dl víz
- só
- bors
- olaj
- 3 evőkanál zsemlemorzsa a forgatáshoz
- 1 citrom a tálaláshoz
Elkészítés:
A zsemlét tépkedd szét, és áztasd tíz percre vízbe. Utána csavard ki, és tedd egy tálba. A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre.
A kicsavart zsemléhez add hozzá a húst, a zúzott fokhagymát, a hagymát, a tojást és a pirospaprikát. Sózd, borsozd, gyúrd jól össze, végül reszeld bele a sajtot is. Keverd el, és formálj belőle lepényeket. Forgasd meg őket zsemlemorzsában, és annyi olajon, amennyi félig ellepi őket, oldalanként öt-hét perc alatt süsd ki a fasírtokat. Tálaláskor csorgass a tetejükre citromlevet.
A sajtból csodás töltelék lehet akár köretekhez is: krokett belsejébe rejtve egyszerűen fantasztikus.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept