Hagyományos reszelt kakaós-túrós süti: nyári változatban is finom a klasszikus édesség
A klasszikus reszelt kakaós-túrós süti nyáriasan, meggyel feldobva is isteni finom.

A régi klasszikus reszelt kakaós-túrós süti töltelékét nyáron dobd fel meggyel! Más érett gyümölcs is kerülhet a lágy krémbe. A tésztát hideg hozzávalókból, gyorsan gyúrd össze: ha a sokáig vesződsz vele, és felmelegednek, nem lesz már jó.
Reszelt kakaós-túrós süti meggyel
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 0.5 csomag sütőpor
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A krémhez
- 50 dkg túró
- 35 dkg meggy
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál gríz
- 2 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A lisztet szitáld át, keverd el a sütőporral, a kakaóval és a cukorral, majd morzsold el a vajjal. Add hozzá a tojást és a tejfölt, gyorsan gyúrd össze, és oszd két egyenlő részre. Az egyikből formálj gombócot, csomagold fóliába, és tedd a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen, a másikat lisztezett deszkán nyújtsd ki, és emeld át egy kivajazott-kilisztezett tepsibe.
A töltelékhez a túrót villával törd át, majd add hozzá a kétféle cukrot, a grízt, a tejfölt, a tojást, a reszelt citromhéjat, végül a megmosott és lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. Egyengesd el a tészta tetején, majd reszeld rá a mélyhűtőben megdermedt kakaós tésztát. Told 180 fokos sütőbe, és süsd nagyjából 30 percig.
Egy kis meggy az egyszerű kevert piskótát is feldobja.
Egyszerű kevert piskóta sok-sok meggyel – Egy kevés vanília még finomabbá teszi
A legegyszerűbb sütemények sokszor a legjobbak, mint ez a kevert piskóta, amit sok meggy tesz szaftossá.
Elolvasom