
Hagyományos reszelt kakaós-túrós süti: nyári változatban is finom a klasszikus édesség
A klasszikus reszelt kakaós-túrós süti nyáriasan, meggyel feldobva is isteni finom.


A régi klasszikus reszelt kakaós-túrós süti töltelékét nyáron dobd fel meggyel! Más érett gyümölcs is kerülhet a lágy krémbe. A tésztát hideg hozzávalókból, gyorsan gyúrd össze: ha a sokáig vesződsz vele, és felmelegednek, nem lesz már jó.
Reszelt kakaós-túrós süti meggyel
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 0.5 csomag sütőpor
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A krémhez
- 50 dkg túró
- 35 dkg meggy
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál gríz
- 2 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A lisztet szitáld át, keverd el a sütőporral, a kakaóval és a cukorral, majd morzsold el a vajjal. Add hozzá a tojást és a tejfölt, gyorsan gyúrd össze, és oszd két egyenlő részre. Az egyikből formálj gombócot, csomagold fóliába, és tedd a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen, a másikat lisztezett deszkán nyújtsd ki, és emeld át egy kivajazott-kilisztezett tepsibe.
A töltelékhez a túrót villával törd át, majd add hozzá a kétféle cukrot, a grízt, a tejfölt, a tojást, a reszelt citromhéjat, végül a megmosott és lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. Egyengesd el a tészta tetején, majd reszeld rá a mélyhűtőben megdermedt kakaós tésztát. Told 180 fokos sütőbe, és süsd nagyjából 30 percig.
Egy kis meggy az egyszerű kevert piskótát is feldobja.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept