Tepsiben sült, pácolt csirkecomb vele sült répával: megúszós, de fenséges fogás
Az illatos fűszerekben pácolt csirkecomb sült répával ínycsiklandó vacsoraétel lehet akár bármelyik hétköznapon is.

repaval-sult-csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha az egészséges köretről eddig csak az ízetlen párolt zöldségek jutottak eszedbe, itt az idő, hogy újragondold ezt a véleményedet. A csirke szaftjában ropogósra pirult répa és a hagyma egyvelege olyan ínycsiklandó köretet eredményez, hogy nem is fog hiányozni a rizs vagy a krumpli. Főleg, ha borral is megbolondítod a húst.

Répával sült csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 db alsó csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db lila hagyma
  • 1 evőkanál aprított friss rozmaring
  • 1 teáskanál sültcsirke-fűszersó
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat pácold be: dörzsöld be sóval és borssal, majd az olívaolajhoz add hozzá a fűszersót, és ebben a keverékben hempergesd meg a húst. Letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy-két órát. 
A kétféle répát vágd hasábokra. A vörös- és a lila hagymákat pucold meg és negyedeld fel, a fokhagymagerezdekről szintén szedd le a héjukat, de hagyd őket egészben.

A zöldségeket és a hagymákat oszd el egy tepsiben, keverd össze rozmaringgal, majd helyezd rájuk a csirkecombokat, és az egészet öntsd fel a borral. Alufóliával letakarva süsd 180 fokon 45 percig, majd a fóliát levéve pirítsd 15 percig.
Ha szívesen készítesz hasonló ételt csirkemellből, próbáld ki ezt a tepsis zöldséges egytálételt. 

Ezt is szeretjük