Tepsiben sült, pácolt csirkecomb vele sült répával: megúszós, de fenséges fogás
Az illatos fűszerekben pácolt csirkecomb sült répával ínycsiklandó vacsoraétel lehet akár bármelyik hétköznapon is.

- Illatos, frissítő testpermet házilag a kedvenc illóolajodból: egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád »
- Hamar kiverik a biztosítékot, pedig sokan viselik így ezeket a darabokat: 6 részlet a nyári öltözékben, ami megosztónak számít »
- 7 nap alatt tisztább, erősebb, ragyogóbb bőr? – A megújult szépségampullák tesztje minket is meglepett »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
Ha az egészséges köretről eddig csak az ízetlen párolt zöldségek jutottak eszedbe, itt az idő, hogy újragondold ezt a véleményedet. A csirke szaftjában ropogósra pirult répa és a hagyma egyvelege olyan ínycsiklandó köretet eredményez, hogy nem is fog hiányozni a rizs vagy a krumpli. Főleg, ha borral is megbolondítod a húst.
Répával sült csirkecomb
Hozzávalók
- 4 db alsó csirkecomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 db vöröshagyma
- 2 db lila hagyma
- 1 evőkanál aprított friss rozmaring
- 1 teáskanál sültcsirke-fűszersó
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat pácold be: dörzsöld be sóval és borssal, majd az olívaolajhoz add hozzá a fűszersót, és ebben a keverékben hempergesd meg a húst. Letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy-két órát.
A kétféle répát vágd hasábokra. A vörös- és a lila hagymákat pucold meg és negyedeld fel, a fokhagymagerezdekről szintén szedd le a héjukat, de hagyd őket egészben.
A zöldségeket és a hagymákat oszd el egy tepsiben, keverd össze rozmaringgal, majd helyezd rájuk a csirkecombokat, és az egészet öntsd fel a borral. Alufóliával letakarva süsd 180 fokon 45 percig, majd a fóliát levéve pirítsd 15 percig.
Ha szívesen készítesz hasonló ételt csirkemellből, próbáld ki ezt a tepsis zöldséges egytálételt.
Még több recept