Puha répatortatekercs mascarponés krémmel: dióval, fahéjjal a legfinomabb
Ha a puha, krémes répatortát minden formában szereted, próbáld ki tekercselve is!

repatorta-tekercs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A répatorta a húsvéti időszak nagy kedvence. Számtalan változatban elkészítheted, így akár muffinként, sőt tekercsként is tálalhatod. A tésztáját dió és fahéj is gazdagítja. A legtöbbször mascarponés krémmel kerül az asztalra, amit ezúttal túró tesz stabilabbá.

Répatortatekercs mascarponés krémmel

Hozzávalók:

A tésztához

  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg dió
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát pucold meg, és reszeld le. A tojásokat keverd ki jól a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá az olajat és a reszelt sárgarépát. A lisztet vegyítsd a fahéjjal, a szódabikarbónával, a darált dióval, és forgasd a masszába. Dolgozd csomómentesre a tésztát.
 

Simítsd a masszát egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 12 percig. A tésztát tedd át enyhén nedves konyharuhára, húzd le róla a sütőpapírt, majd még forrón tekerd fel. Amíg hűl, készítsd el a krémet.
 

A túrót nyomkodd át villával, keverd krémesre a mascarponéval, és add hozzá a kétféle cukrot. A piskótát tekerd le, kend meg egyenletesen a krémmel, majd csavard fel. Tedd a hűtőbe legalább két órára. 
Ha a mindenféle jóval gazdagított répatortát hagyományosan is elkészítenéd, ezzel a recepttel biztosra mehetsz. 

Ezt is szeretjük