Laktató répás, cukkinis fasírt: sütőben sül, nem tocsog az olajban
Ha van otthon néhány darab cukkini, sárgarépa, akkor ez a zöldségfasírt tökéletes böjti ebéd lehet.

cukkinis-repas-fasirt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Önmagában, szendvicsnek, feltétnek is tökéletes választás a zöldségfasírt. Cukkinihez és répához az év minden időszakában könnyű hozzájutni, és viszonylag olcsó, laktató fogást készíthetsz belőle. A zöldfűszerek jól illenek bele, így a petrezselyem, a bazsalikom és a kapor is. Fokhagymás-joghurtos mártogatóssal isteni. 

Répás, cukkinis fasírt

Hozzávalók:

zöldséges étel

  • 1 db cukkini
  • 2 db sárgarépa
  • 10 dkg sajt
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • zöldfűszerek
  • bors
  • zsemlemorzsa
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit alaposan mosd meg, reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, és hagyd állni legalább 10 percig. Csavard ki belőle a nedvességet, tedd hozzá a megpucolt és ugyancsak lereszelt répát, valamint sajtot, a tojásokat, a lisztet, majd fűszerezd sóval, borssal, zöldfűszerekkel, zúzott fokhagymával és apróra vágott vöröshagymával. Szórj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapj. 

Készíts közepes nagyságú gombócokat, rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit lapítsd szét. Spricceld meg kevés olajjal, és forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Félidőben mindegyik zöldségpogácsát fordítsd át. Amikor szép a színük, kiveheted a sütőből.   
Ha szereted a fasírtot, és rajongsz az újdonságokért, a paradicsomos mázban sült változatot se hagyd ki!

Ezt is szeretjük