Szaftos, húsmentes fasírt: isteni és jó laktató

A répafasírt a bizonyíték arra, hogy zöldségekből is kerülhet főétel az asztalra.

repafasirt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zöldséges ételek szerelmeseinek biztos, hogy tetszeni fog ez a mennyei répafasírt is, ami húsos rokonához hasonlóan áztatott zsömlés alappal készül, attól lesz ennyire laktató. Kisütheted őket olajban vagy tepsiben is, ez utóbbi esetben még zsiradék is alig kell hozzá.

Répafasírt

Hozzávalók 7 darabhoz

  • 3 sárgarépa
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 0.5 zsemle
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A répákat pucold meg, vágd apró darabokra, és sós vízben negyedóra alatt főzd puhára. Ha kész, szűrd le, és krumplinyomóval törd össze. Amíg a répa fő, a zsemlét áztasd kevés vízbe, amikor már teljesen megszívta magát, csavard ki, és helyezd egy keverőtálba. Add hozzá a répapürét, a tojást és az apróra vágott petrezselymet, reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, majd kanalazd hozzá a lisztet és annyi zsemlemorzsát, hogy jól kezelhető masszát kapj. Formázz belőle fasírtokat, és serpenyőben, kevés olajon oldalanként öt-öt perc alatt süsd őket ropogósra. Más módszer szerint fektesd őket egymás mellé vékonyan kiolajozott tepsibe, és 200 fokon 30-40 perc alatt süsd meg őket.

Ha szereted a zöldségfasírtot, akár többfélét is egybekeverhetsz: ebbe a változatba borsó, répa és kukorica kerül.

Ezt is szeretjük