A remegős túrógombóc receptje

Nyári gyümölcsökkel

A friss, remegős túrógombóc pirított zsemlemorzsával és némi édes tejföllel nyakon öntve az igazi.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Friss és üde nyári gyümölcsökkel lesz teljes az élmény, amit a túrógombóc ad, szinte minden jól áll neki, a masszába keverve vagy a kész gombóc mellé fogyasztva.

Ha nincs hangulatod a morzsához, vagy már unod, készítsd kókuszreszelékkel, zabpehellyel vagy bármi hasonlóval, amit szeretsz!

Remegős túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 1-2 evőkanálnyi cukor
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • gyümölcs ízlés szerint
  • olaj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A túrót törd át egy szűrőn, majd válaszd ketté a tojásokat, a sárgáját add hozzá, a fehérjéket pedig egyelőre tedd félre. Sót és ízlésednek megfelelő mennyiségű cukrot is adj a túrós keverékhez, majd verd kemény habbá a fehérjéket, és azt is keverd hozzájuk. Ha szépen összeállt, tedd félre a hűtőbe, a legjobb, ha legalább fél órát tud pihenni.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Miután ez letelt - vagy amíg letelik -, a morzsát pirítsd meg némi olajon egy alkalmas serpenyőben, majd állj neki a gombócok készítésének! Magukban is jók, ekkor csak kis golyókat kell készítened - vizes kézzel lényegesen egyszerűbb, mint szárazzal! - a masszából, forró vízben kifőznöd - amikor feljönnek a víz tetejére, akkor jók -, majd a zsemlemorzsában átforgatnod. Ha pedig van kéznél valamilyen szimpatikus gyümölcs, akkor töltsd a kis gombócokba, és úgy főzd ki őket, majd ezt követően hempergesd meg a morzsában.

Édességek piros gyümölcsök felhasználásával

Látványos és finom desszertre vágysz? Temérdek lehetőség van, egy kis színes gyümölcs biztosan feldob bármilyen finomságot!

Képeken a 8 legfinomabb nyári édesség piros gyümölcsökből

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük