7 finomság, ami pizzatésztából készül

Az omlósan ropogós tésztából a klasszikus kerek ételen kívül számtalan fogást süthetsz, mutatjuk őket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pizzatésztát legalább a fél világon ismerik, de az se volna meglepő, ha a háromnegyedén ismernék, szeretnék és készítenék, hiszen az egyszerűen összedobható tészta bármivel finom és laktató táplálék, emellett a klasszikus megoldáson kívül rengeteg minden készíthető belőle, nézd csak!

Batyu

Ha igazán laktató, tartalmas és egyben látványos ebédet készítenél magadnak vagy kis családodnak, akkor a pizzabatyuval biztosan nem lősz mellé. Készítsd el a vacsorának szánt ételt, ez lehet pörkölt vagy bármilyen ragu, vagy akár valamilyen fűszeres sült, majd töltsd nyers pizzatésztába, tégy mellé sajtot és paradicsomot, zárd le a végét, és a többit bízd a sütőre.

Grissini

A ropogós pálcikáknak temérdek receptje található meg szakácskönyvekben és az interneten. Az egyik legkedveltebb változat a pizzatésztából készült vékony, ropogós pálcika, ami magvakkal megszórva és valamilyen mártogatóssal tálalva a legjobb. Ha bizonytalankodnál, adunk hozzá egy receptet!

Pizza

Bármilyen furcsa, de a hagyományos, jól bevált megoldás egyszerűen nem maradhat ki a felsorolásból. Az egyszerű kelt tészta már csak paradicsomszósszal és friss bazsalikommal megszórva is fejedelmi lakoma, ha pedig ezeken kívül kerül még rá valami, az csak emeli az est fényét. Így süsd finomra!

Tekercs

A vékonyra nyújtott és gyorsan kisütött pizzatésztába beletekerheted kedvenc friss zöldségeidet, pár szeletnyi sült húst, és melléjük önthetsz a kedvenc mártásodból is. Így igazán finom és egy kicsit különleges ebédet kapsz, amit akár a munkahelyedre is magaddal vihetsz.

Csiga

Ahogy a kakaós csigát is készíted, úgy varázsolhatsz a pizzatésztából is látványos és laktató sós süteményt. Állítsd össze a tésztát, várd meg, míg megkel, majd vágd csíkokra, belsejüket kend meg paradicsomos szósszal, majd tekerd fel őket, és mehetnek is a sütőpapírral bélelt tepsibe.

Pizzakenyér

Ha elkészültél a tésztával, nemes egyszerűséggel nyújts belőle vastag rudakat, szeleteld fel, és már mehetnek is a sütőbe. Ha pedig az egyszerű pizzakenyérnél valami különlegesebbet szeretnél, akkor a szeleteket kend meg valamivel, a tetejüket pedig szórd meg jól sajttal. 

Pogácsa

Persze nem teljesen pogácsa a pizzatésztából készült változat, de sokban hasonlít a magyar konyha klasszikusára. Ha azt szeretnéd, hogy igazán omlós és puha legyen a végeredemény, a kiszaggatott, tepsire rakott pogácsák alá készíts a sütőbe egy tűzálló tálba vizet, hidd el, jót fog tenni!

Rakott tészták sok-sok sajttal

Variációk egy témára az olasz konyha másik zászlóshajójával a főszerepben.

7 isteni sajtos rakott tészta, ami 40 perc alatt kész

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük