Egyszerű, álomfinom rebarbarás, almás süti: most van itt a szezonja
A rebarbara és az alma remek párosítás. A nagyiféle kevert sütibe is jól illenek együtt.

Egyszerű, álomfinom rebarbarás, almás süti: most van itt a szezonja
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Alig került smink a 49 éves színésznőre: Cate Blanchett ezt is bevállalta »

Ez lesz az ősz egyik kedvenc hajszíne: a kávé inspirálta »

Mutatós szettek talpig fehérben: ezért szeretik ezt a színt a hírességek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha eddig nem kóstoltad a rebarbarát, itt az ideje! Remek vitaminforrás, méregtelenítő, és kiváló alapja lehet lekvárnak, csatninak. Az édes, vajas kevert tésztát is feldobhatod vele. Igazán gyorsan elkészül, és az íze is különleges.

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 20 dkg vaj
  • 3 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 db alma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 db citrom

Gyümölcsös részhez

  • 6 szál rebarbara
  • 3 evőkanál cukor
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A rebarbaraszárakat tisztítsd meg, és vágd kis darabokra. Dobd egy fazékba, önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi. Keverd hozzá a cukrot és a frissen facsart citromlevet. Forrald fel, rögtön húzd le a tűzről, és szűrd le. Az almát pucold meg, darabold fel vagy reszeld le, és locsold meg citromlével.

A cukrot keverd ki a tojással, add hozzá a puha vajat, majd a tejet. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, a citrom reszelt héját, dolgozd hozzá az almát és a rebarbarát. Egyengesd közepes méretű tepsibe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.

Ezt is szeretjük