Egyszerű, álomfinom rebarbarás, almás süti: most van itt a szezonja
A rebarbara és az alma remek párosítás. A nagyiféle kevert sütibe is jól illenek együtt.

Egyszerű, álomfinom rebarbarás, almás süti: most van itt a szezonja
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha eddig nem kóstoltad a rebarbarát, itt az ideje! Remek vitaminforrás, méregtelenítő, és kiváló alapja lehet lekvárnak, csatninak. Az édes, vajas kevert tésztát is feldobhatod vele. Igazán gyorsan elkészül, és az íze is különleges.

Rebarbarás, almás süti

Hozzávalók 16 szelethez

Tésztához

  • 20 dkg vaj
  • 3 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 db alma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 db citrom

Gyümölcsös részhez

  • 6 szál rebarbara
  • 3 evőkanál cukor
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A rebarbaraszárakat tisztítsd meg, és vágd kis darabokra. Dobd egy fazékba, önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi. Keverd hozzá a cukrot és a frissen facsart citromlevet. Forrald fel, rögtön húzd le a tűzről, és szűrd le. Az almát pucold meg, darabold fel vagy reszeld le, és locsold meg citromlével.

A cukrot keverd ki a tojással, add hozzá a puha vajat, majd a tejet. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, a citrom reszelt héját, dolgozd hozzá az almát és a rebarbarát. Egyengesd közepes méretű tepsibe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.

Legyen mesés a közösen töltött idő!

Akár egy hétköznapi társasozásra, fénykép nézegetésre készülsz, akár egy nagyobb ünnepre, ahol összegyűlik a család apraja-nagyja, a Detki Mese mézes linzerekkel megkoronázhatod  az összejöveteleket! Az ikonikus Detki finomságok négyféle ízesítésben elérhetőek, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére valót. Kattints és tudj meg többet, vagy készítsd el receptjeink egyikét!

Promóció

Ezt is szeretjük