Sajtos, ropogós rántott karfiol
Sok volt a hétvégén a húsos étel? Akkor a rántott karfiol biztosan jólesik, főleg felturbósítva.
Egyszerű, nagyszerű és roppant egészséges. A karfiol rengeteg C-vitamint tartalmaz, ezért ősszel különösen ajánlott a fogyasztása. A rántott karfiolt a parmezános bunda még különlegesebbé teszi. Ha nagyon vigyázol az alakodra, olaj helyett sütőben is sütheted.
Rántott karfiol
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagyobb karfiol
- 10 dkg parmezán
- 4 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és enyhén sós vízben főzd félpuhára. Ügyelj arra, hogy ress maradjon. Csepegtesd le a zöldségeket. Készíts elő mindent a panírozáshoz. Tedd egy tálba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, egy harmadikban pedig keverd össze a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt. Forgasd meg jól mindegyikben a karfiolokat.
Forrósíts olajat, és rakd bele a zöldségeket. Pár perc alatt süsd őket szép pirosra. Közben forgasd át a karfiolokat, hogy mindenhol jól átsüljenek, és ropogósak legyenek. Vedd ki őket az olajból, tedd papírtörlőre, és a felesleget csepegted le róluk. Krumplival, rizzsel kínáld.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció