Sajtos, ropogós rántott karfiol
Így még finomabb lesz!
Sok volt a hétvégén a húsos étel? Akkor a rántott karfiol biztosan jólesik, főleg felturbósítva.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyszerű, nagyszerű és roppant egészséges. A karfiol rengeteg C-vitamint tartalmaz, ezért ősszel különösen ajánlott a fogyasztása. A rántott karfiolt a parmezános bunda még különlegesebbé teszi. Ha nagyon vigyázol az alakodra, olaj helyett sütőben is sütheted.

Rántott karfiol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagyobb karfiol
  • 10 dkg parmezán
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és enyhén sós vízben főzd félpuhára. Ügyelj arra, hogy ress maradjon. Csepegtesd le a zöldségeket. Készíts elő mindent a panírozáshoz. Tedd egy tálba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, egy harmadikban pedig keverd össze a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt. Forgasd meg jól mindegyikben a karfiolokat.

Forrósíts olajat, és rakd bele a zöldségeket. Pár perc alatt süsd őket szép pirosra. Közben forgasd át a karfiolokat, hogy mindenhol jól átsüljenek, és ropogósak legyenek. Vedd ki őket az olajból, tedd papírtörlőre, és a felesleget csepegted le róluk. Krumplival, rizzsel kínáld.

Ezt is szeretjük