Sajtos, ropogós rántott karfiol
Sok volt a hétvégén a húsos étel? Akkor a rántott karfiol biztosan jólesik, főleg felturbósítva.
Egyszerű, nagyszerű és roppant egészséges. A karfiol rengeteg C-vitamint tartalmaz, ezért ősszel különösen ajánlott a fogyasztása. A rántott karfiolt a parmezános bunda még különlegesebbé teszi. Ha nagyon vigyázol az alakodra, olaj helyett sütőben is sütheted.
Rántott karfiol
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagyobb karfiol
- 10 dkg parmezán
- 4 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és enyhén sós vízben főzd félpuhára. Ügyelj arra, hogy ress maradjon. Csepegtesd le a zöldségeket. Készíts elő mindent a panírozáshoz. Tedd egy tálba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, egy harmadikban pedig keverd össze a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt. Forgasd meg jól mindegyikben a karfiolokat.
Forrósíts olajat, és rakd bele a zöldségeket. Pár perc alatt süsd őket szép pirosra. Közben forgasd át a karfiolokat, hogy mindenhol jól átsüljenek, és ropogósak legyenek. Vedd ki őket az olajból, tedd papírtörlőre, és a felesleget csepegted le róluk. Krumplival, rizzsel kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció