Sajtos, ropogós rántott karfiol
Így még finomabb lesz!
Sok volt a hétvégén a húsos étel? Akkor a rántott karfiol biztosan jólesik, főleg felturbósítva.

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerű, nagyszerű és roppant egészséges. A karfiol rengeteg C-vitamint tartalmaz, ezért ősszel különösen ajánlott a fogyasztása. A rántott karfiolt a parmezános bunda még különlegesebbé teszi. Ha nagyon vigyázol az alakodra, olaj helyett sütőben is sütheted.

Rántott karfiol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagyobb karfiol
  • 10 dkg parmezán
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és enyhén sós vízben főzd félpuhára. Ügyelj arra, hogy ress maradjon. Csepegtesd le a zöldségeket. Készíts elő mindent a panírozáshoz. Tedd egy tálba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, egy harmadikban pedig keverd össze a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt. Forgasd meg jól mindegyikben a karfiolokat.

Forrósíts olajat, és rakd bele a zöldségeket. Pár perc alatt süsd őket szép pirosra. Közben forgasd át a karfiolokat, hogy mindenhol jól átsüljenek, és ropogósak legyenek. Vedd ki őket az olajból, tedd papírtörlőre, és a felesleget csepegted le róluk. Krumplival, rizzsel kínáld.

Ezt is szeretjük