Rántott csirkemáj ropogós panírban
Így marad puha a bundában
Néhány trükkel megkönnyítheted a rántott csirkemáj sütését, és a fröcskölést is megúszhatod.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Nem tudod feltenni a műszempillát? A szépségszakértő megmutatja a trükköt »

A világ legszebb vékony ajkú női: nemcsak a telt száj lehet szexi »

Kanálba tette a rúzst, és megolvasztotta - Zseniális ötlet régi sminkkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szereted a rántott csirkemájat, de nem szívesen sütsz, mert a konyhád tele lesz olajfoltokkal? Vagy éppen attól tartasz, hogy a máj megkeményedik sütés közben? Ezeket elkerülheted az alábbi praktikákkal! 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 dl tej
  • 1 fokhagyma
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat tisztítsd meg, ha szükséges, a maradék szívet, hártyás részt távolítsd el. Arra ügyelj, hogy a szeletek ne legyenek 1,5 centiméternél vastagabbak, különben nem tudnak jól átsülni. Nyomd a tejbe a fokhagymát, és keverd el benne. Tedd bele a májat, hogy a tej ellepje, és lefedve rakd egy órára a hűtőbe. Azért szükséges beáztatni, hogy sütés közben ne fröcsögjön nagyon. Ezt követően törölgesd át, csöpögtesd le, enyhén sózd be, hogy ne keményedjen meg az olajban, és panírozd be. 

Tedd egy tálba vagy tányérba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Majd forgasd meg mindegyikben a májat, a végén ütögesd le róla óvatosan a felesleges panírt. Bő, forró olajban süsd ki a szeleteket, többször megfordítva. Ha túl nagy lángon sütöd, hamar megég a panír, a belseje viszont nyers maradhat. Ha valamiért még mindig fröcsögne az olaj, tegyél rá egy fedőt, és úgy süsd a májat. Ha szép piros a bunda, szedd ki a szeleteket, papírtörlőn csepegtesd le, és még kicsit sózd meg őket.

Blog.hu ajánló