Rántott csirkemáj ropogós panírban
Így marad puha a bundában
Néhány trükkel megkönnyítheted a rántott csirkemáj sütését, és a fröcskölést is megúszhatod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szereted a rántott csirkemájat, de nem szívesen sütsz, mert a konyhád tele lesz olajfoltokkal? Vagy éppen attól tartasz, hogy a máj megkeményedik sütés közben? Ezeket elkerülheted az alábbi praktikákkal! 

Rántott csirkemáj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 dl tej
  • 1 fokhagyma
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat tisztítsd meg, ha szükséges, a maradék szívet, hártyás részt távolítsd el. Arra ügyelj, hogy a szeletek ne legyenek 1,5 centiméternél vastagabbak, különben nem tudnak jól átsülni. Nyomd a tejbe a fokhagymát, és keverd el benne. Tedd bele a májat, hogy a tej ellepje, és lefedve rakd egy órára a hűtőbe. Azért szükséges beáztatni, hogy sütés közben ne fröcsögjön nagyon. Ezt követően törölgesd át, csöpögtesd le, enyhén sózd be, hogy ne keményedjen meg az olajban, és panírozd be. 

Tedd egy tálba vagy tányérba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Majd forgasd meg mindegyikben a májat, a végén ütögesd le róla óvatosan a felesleges panírt. Bő, forró olajban süsd ki a szeleteket, többször megfordítva. Ha túl nagy lángon sütöd, hamar megég a panír, a belseje viszont nyers maradhat. Ha valamiért még mindig fröcsögne az olaj, tegyél rá egy fedőt, és úgy süsd a májat. Ha szép piros a bunda, szedd ki a szeleteket, papírtörlőn csepegtesd le, és még kicsit sózd meg őket.

Ezt is szeretjük