Pikáns rántott szárnyak sütőben sütve

Nem lesz olajszag a lakásban

Ha unod már a sima rántott csirkét, muszáj kipróbálnod a fűszeres, tepsiben sütött szárnyakat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tedd különlegessé a hétvégi családi ebédet, próbáld ki ezt a könnyű, de annál ízletesebb fogást! A rántott csirkeszárnyak a páctól nagyon ízletesek, a kukoricapehelytől pedig jó ropogósak lesznek. A gyorsétteremben sem kapnál finomabbat!

15778737 a82ef8e313eb2f353508cd7f40131c57 wm

Rántott szárnyak

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • 6 evőkanál kukoricapehely
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat a sütést megelőző napon mosd meg alaposan, majd papírtörlőn csepegtesd le. Öntsd az olajat egy tálba, keverd hozzá a fűszereket, és dörzsöld be vele a húst. Fedd le, majd hagyd a pácban legalább az éjszakán át, hogy az ízek jól átjárják a szárnyakat.

Sütés előtt vedd ki a húst a hűtőből, és panírozd be. Először forgasd meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül pedig az aprított kukoricapehelyben. Rakd a szárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, majd tedd az előmelegített sütőbe. Süsd aranybarnára a húsokat 180 fokon körülbelül 25 perc alatt, közben mindegyiket fordítsd át.

15778751 ccb35878740139e593ac5668643012d1 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük