Pikáns rántott szárnyak sütőben sütve
Ha unod már a sima rántott csirkét, muszáj kipróbálnod a fűszeres, tepsiben sütött szárnyakat.
Tedd különlegessé a hétvégi családi ebédet, próbáld ki ezt a könnyű, de annál ízletesebb fogást! A rántott csirkeszárnyak a páctól nagyon ízletesek, a kukoricapehelytől pedig jó ropogósak lesznek. A gyorsétteremben sem kapnál finomabbat!
Rántott szárnyak
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkeszárny
- 6 evőkanál kukoricapehely
- 6 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat a sütést megelőző napon mosd meg alaposan, majd papírtörlőn csepegtesd le. Öntsd az olajat egy tálba, keverd hozzá a fűszereket, és dörzsöld be vele a húst. Fedd le, majd hagyd a pácban legalább az éjszakán át, hogy az ízek jól átjárják a szárnyakat.
Sütés előtt vedd ki a húst a hűtőből, és panírozd be. Először forgasd meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül pedig az aprított kukoricapehelyben. Rakd a szárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, majd tedd az előmelegített sütőbe. Süsd aranybarnára a húsokat 180 fokon körülbelül 25 perc alatt, közben mindegyiket fordítsd át.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció