Ropogós, rántott sajtgolyók fűszeresen: többféle maradék sajtból
Rántott sajt helyett is tökéletesek a fűszeres sajtgolyók, ráadásul kevésbé macerásak, és nem folynak szét.

rantott-sajtgolyo
Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Akár súlyos bőrbetegségeket is okozhatnak a hamis sminkek: így ismerhetőek fel a legkönnyebben »

A 2000-res évek kedvenc frizurája ma is divatos: a legszexibb tépett fazonok »

Fátyol nélkül is mutatós frizurák menyasszonyoknak: megdobják a haj volumenét »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha többféle sajtmaradék is van a hűtődben, ideje, hogy felhasználd a darabkákat. Könnyen készíthetsz belőlük ízletes sajtgolyókat, a füstös íz különösen jót tesz nekik. Szószokkal, körettel, salátával kitűnő főétel lehet, de főzelékekre feltétként is rakhatod. 

Rántott sajtgolyók

Hozzávalók:

  • 30 dkg sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál szárított zöldfűszer
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A sajtokat reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, keverd hozzá a tojásokat, ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel, szerecsendióval, és szórd hozzá a lisztet. Viszonylag kemény masszát kell kapnod. Formázz nedves kézzel gombócokat, és forgasd a zsemlemorzsába. Ebbe keverhetsz ugyancsak zöldfűszert vagy parmezánt.

Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne szép pirosra a sajtgolyók minden oldalát. Az olajból kiszedve csepegtesd le papírtörlőn.
A rántott camembert is a kedvenceid közé tartozik? Panírozd be úgy, hogy ne folyjon ki a bundából!

Ezt is szeretjük