Ropogós, rántott sajtgolyók fűszeresen: többféle maradék sajtból

Rántott sajt helyett is tökéletesek a fűszeres sajtgolyók, ráadásul kevésbé macerásak, és nem folynak szét.

Rántott sajtgolyók
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha többféle sajtmaradék is van a hűtődben, ideje, hogy felhasználd a darabkákat. Könnyen készíthetsz belőlük ízletes sajtgolyókat, a füstös íz különösen jót tesz nekik. Szószokkal, körettel, salátával kitűnő főétel lehet, de főzelékekre feltétként is rakhatod. 

Rántott sajtgolyók

Hozzávalók

  • 30 dkg sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál zöldfűszer szárított
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A sajtokat reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, keverd hozzá a tojásokat, ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel, szerecsendióval, és szórd hozzá a lisztet. Viszonylag kemény masszát kell kapnod. Formázz nedves kézzel gombócokat, és forgasd a zsemlemorzsába. Ebbe keverhetsz ugyancsak zöldfűszert vagy parmezánt.

Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne szép pirosra a sajtgolyók minden oldalát. Az olajból kiszedve csepegtesd le papírtörlőn.
A rántott camembert is a kedvenceid közé tartozik? Panírozd be úgy, hogy ne folyjon ki a bundából!

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük