Ropogós, rántott sajtgolyók fűszeresen: többféle maradék sajtból
Rántott sajt helyett is tökéletesek a fűszeres sajtgolyók, ráadásul kevésbé macerásak, és nem folynak szét.
Ha többféle sajtmaradék is van a hűtődben, ideje, hogy felhasználd a darabkákat. Könnyen készíthetsz belőlük ízletes sajtgolyókat, a füstös íz különösen jót tesz nekik. Szószokkal, körettel, salátával kitűnő főétel lehet, de főzelékekre feltétként is rakhatod.
Rántott sajtgolyók
Hozzávalók
- 30 dkg sajt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 1 teáskanál zöldfűszer szárított
- 1 késhegynyi szerecsendió
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sajtokat reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, keverd hozzá a tojásokat, ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel, szerecsendióval, és szórd hozzá a lisztet. Viszonylag kemény masszát kell kapnod. Formázz nedves kézzel gombócokat, és forgasd a zsemlemorzsába. Ebbe keverhetsz ugyancsak zöldfűszert vagy parmezánt.
Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne szép pirosra a sajtgolyók minden oldalát. Az olajból kiszedve csepegtesd le papírtörlőn.
A rántott camembert is a kedvenceid közé tartozik? Panírozd be úgy, hogy ne folyjon ki a bundából!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció