Fűszeres rántott ponty ropogós bundában - Frissen sütve a legjobb
Igazi klasszikus: a rántott pontyot minden erőlködés nélkül elkészítheted karácsony napján is.

Fűszeres rántott ponty ropogós bundában - Frissen sütve a legjobb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha máskor nem, karácsonykor szinte a legtöbb családban kerül hal az ünnepi asztalra. Néhány praktikával a tiéd is tökéletes lesz. Az egyik legfontosabb aranyszabály, hogy panírban semmiképp ne pihentesd a halat, bundázás után rögtön süsd ki. Ha nem szereted a mellékízét, kevés citromot is csöpögtethetsz rá. Majonézes vagy sült krumplival, franciasalátával egyaránt fantasztikus.

Rántott ponty recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet ponty
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a pontyot pucold meg, öblítsd le, esetleg filézd ki. Sózd be, és pihentesd 10 percig. Ezt követően itasd le a halról a nedvességet. Panírozd be a megszokott menetrend szerint: forgasd előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Fontos, hogy a panír mindenhol egyenletesen belepje a pontyot, majd a felesleget rázd le.
 

Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, és pakold bele a szeleteket. Mindkét oldalukat süsd ararnybarnára körülbelül három-három perc alatt, a fordításnál legyél óvatos! A szeleteket vedd ki az olajból, rakd papírtörlőre, és csepegtesd le.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük