Ropogós rántott patisszon sütőben sütve - Nem lesz olajszag
Sütőben sütve igazán finom fogyókúrás étel a rántott patisszon.

Ropogós rántott patisszon sütőben sütve - Nem lesz olajszag
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A patisszont érdemtelenül hanyagoljuk el, hisz ugyanolyan jó és sokoldalú, mint a cukkini. Ráadásul kiváló diétás fogás, hiszen nagyon alacsony az energiatartalma. Ha rántod, próbálj zsenge zöldséget választani. A panírt tovább turbózhatod zöldfűszerekkel és sajttal. 

Rántott patisszon sütőben sütve

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db patisszon
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • 2 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A patisszont mosd meg, hámozd meg, a belsejét szedd ki, és vágd fel ujjnyi vastag szeletekre. Sózd be, és hagyd állni legalább 20 percig. Utána csepegtesd le, és készíts elő három tálat. Az egyikbe szitáld a lisztet, a másikba a felvert tojás, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a patisszonokat, a végén a felesleges zsemlemorzsát rázd le. 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el benne a zöldségszeleteket. Spricceld meg kevés olajjal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Akkor jó, ha a bunda szép aranybarna, a zöldség pedig puha. Sütés közben legalább egyszer fordítsd át a patisszonokat. 

Ezt is szeretjük