Ropogós rántott mozzarella fűszeres bundában: ezt a csípős paradicsomszószt készítsd el mellé
A rántott mozzarellarudak fűszeres panírba forgatva különösen finomak.
Ha te is imádod a rántott sajtot, a mozzarellarudakért is odáig leszel. A panírba tegyél különböző fűszereket, sütés előtt pedig legalább egy órát tartsd a darabokat a mélyhűtőben, hogy megdermedjenek, és ne folyjanak ki a bundából sütés közben. Csípős paradicsomszószt tálalj mellé.
Rántott mozarellarudak paradicsomszósszal
Hozzávalók 4 személyre
A rántott mozzarellához:
- 25 dkg natúr mozzarella (olyan, amely nem ázik lében)
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 0.5 dl tej
- 5 dl olaj a sütéshez
A paradicsomszószhoz:
- 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál vörösborecet
- 1 teáskanál cukor
- só
- bors
- késhegynyi chili
Elkészítés:
A mozzarellát vágd ujjnyi darabokra. Egy tálba öntsd bele a lisztet, és sózd meg. Egy másikban verd fel villával a tojást, a harmadikban keverd el a zsemlemorzsát az oregánóval és a fokhagymaporral. A mozzarellarudakat mártsd meg tejben, majd forgasd meg először lisztben, utána tojásban, újra lisztben, újra tojásban, végül a morzsában. A dupla réteg bunda jobban bevonja. Sorakoztasd fel a darabokat egy deszkán vagy tepsiben, és tedd a mélyhűtőbe legalább egy órára, hogy megdermedjenek.
Közben készítsd el a paradicsomszószt. Az olajat hevítsd fel egy serpenyőben, add hozzá a chilit és a zúzott fokhagymát, és egy perc alatt pirítsd meg. Öntsd fel a paradicsomkonzervvel, add hozzá az ecetet, a cukrot, sózd, borsozd. Negyedóra alatt kis lángon, fedő alatt főzd össze. Ha teljesen simára szeretnéd, a végén turmixold össze, de darabosan is hagyhatod.
Amikor a sajt megfagyott, egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Óvatosan helyezd bele a mozzarellarudakat, és 2-3 perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre csak annyit tegyél a serpenyőbe, hogy az olajat le ne hűtsék. A kisült darabokat papírtörlőn szárítsd meg. Frissen kisütve vagy hidegen egyformán finomak.
A mozzarella kihagyhatatlan összetevője a caprese salátának is.
Padlizsános caprese saláta: a sült zöldséggel még finomabb
A tápláló padlizsánból pompás saláta készíthető, amely elegáns előételnek is beillik, de ebédre vagy vacsorára is kínálható.
ElolvasomKép: rudisill / Getty Images
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció