Ropogós bundában sült karfiolfalatok: fantasztikus fogás villámgyorsan
Még diétásabbak lesznek a fűszeres karfiolfalatok, ha nem olajban, hanem sütőben sütöd őket.

Ropogós bundában sült karfiolfalatok: fantasztikus fogás villámgyorsan
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Amellett, hogy a karfiol nagyon egészséges, sokoldalúan felhasználható. Remek tápanyagforrás, beilleszthető az energiaszegény étrendbe. Néha még az is belefér, hogy bundában süsd. Finomabb, ha nem a fejeket panírozod be, hanem fűszeres masszát készítesz a karfiolból. Ezeket az ízletes falatokat köretként is kínálhatod. 

Rántott karfiolfalatok

Hozzávalók:

Karfiolos masszához

  • 1 db karfiol
  • 7 dkg parmezán
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 késhegynyi bors
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • olívaolaj

Panírhoz

  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és főzd roppanósra öt-hét perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és vágd kis darabokra. Akár aprítógépbe is teheted. Keverd össze a tojással, a reszelt parmezánnal, a préselt fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, sóval és a borssal. A masszából formázz kis pogácsákat vagy kroketteket, és panírozd be a szokásos módon. Forgasd előbb a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. 

Egy tepsibe rakj sütőpapírt, és rendezd el benne a panírozott karfiolfalatokat. Spricceld meg kevés olívaolajjal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Kínálhatsz hozzá joghurtos mártogatóst. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük