Ropogós bundában sült karfiolfalatok: fantasztikus fogás villámgyorsan
Még diétásabbak lesznek a fűszeres karfiolfalatok, ha nem olajban, hanem sütőben sütöd őket.


- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
Amellett, hogy a karfiol nagyon egészséges, sokoldalúan felhasználható. Remek tápanyagforrás, beilleszthető az energiaszegény étrendbe. Néha még az is belefér, hogy bundában süsd. Finomabb, ha nem a fejeket panírozod be, hanem fűszeres masszát készítesz a karfiolból. Ezeket az ízletes falatokat köretként is kínálhatod.
Rántott karfiolfalatok
Hozzávalók
Karfiolos masszához
- 1 db karfiol
- 7 dkg parmezán
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 késhegynyi bors
- 0.5 csokor petrezselyem
- olívaolaj
Panírhoz
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál liszt
- 2 db tojás
Elkészítés:
A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és főzd roppanósra öt-hét perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és vágd kis darabokra. Akár aprítógépbe is teheted. Keverd össze a tojással, a reszelt parmezánnal, a préselt fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, sóval és a borssal. A masszából formázz kis pogácsákat vagy kroketteket, és panírozd be a szokásos módon. Forgasd előbb a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Egy tepsibe rakj sütőpapírt, és rendezd el benne a panírozott karfiolfalatokat. Spricceld meg kevés olívaolajjal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Kínálhatsz hozzá joghurtos mártogatóst.
Képek: Getty Images.
