Ropogós bundában sült karfiolfalatok: fantasztikus fogás villámgyorsan
Még diétásabbak lesznek a fűszeres karfiolfalatok, ha nem olajban, hanem sütőben sütöd őket.

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)
Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)
Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)
Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Ettől olyan feszes Naomi Campbell teste: 48 évesen ilyen keményen edz »
5 nőies frizura, aminek nem árt a tavaszi eső: egy kis víz nem tesz kárt bennük »
Jön a tavasz legvidámabb trendje: így viseld a színes harisnyát »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
Amellett, hogy a karfiol nagyon egészséges, sokoldalúan felhasználható. Remek tápanyagforrás, beilleszthető az energiaszegény étrendbe. Néha még az is belefér, hogy bundában süsd. Finomabb, ha nem a fejeket panírozod be, hanem fűszeres masszát készítesz a karfiolból. Ezeket az ízletes falatokat köretként is kínálhatod.
Rántott karfiolfalatok
Hozzávalók:
Karfiolos masszához
- 1 db karfiol
- 7 dkg parmezán
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 késhegynyi bors
- 0.5 csokor petrezselyem
- olívaolaj
Panírhoz
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál liszt
- 2 db tojás
Elkészítés:
A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és főzd roppanósra öt-hét perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és vágd kis darabokra. Akár aprítógépbe is teheted. Keverd össze a tojással, a reszelt parmezánnal, a préselt fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, sóval és a borssal. A masszából formázz kis pogácsákat vagy kroketteket, és panírozd be a szokásos módon. Forgasd előbb a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Egy tepsibe rakj sütőpapírt, és rendezd el benne a panírozott karfiolfalatokat. Spricceld meg kevés olívaolajjal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Kínálhatsz hozzá joghurtos mártogatóst.
Képek: Getty Images.

Még több recept