Ropogós bundában sült karfiolfalatok: fantasztikus fogás villámgyorsan

Még diétásabbak lesznek a fűszeres karfiolfalatok, ha nem olajban, hanem sütőben sütöd őket.

Ropogós bundában sült karfiolfalatok: fantasztikus fogás villámgyorsan
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amellett, hogy a karfiol nagyon egészséges, sokoldalúan felhasználható. Remek tápanyagforrás, beilleszthető az energiaszegény étrendbe. Néha még az is belefér, hogy bundában süsd. Finomabb, ha nem a fejeket panírozod be, hanem fűszeres masszát készítesz a karfiolból. Ezeket az ízletes falatokat köretként is kínálhatod. 

Rántott karfiolfalatok

Hozzávalók

Karfiolos masszához

  • 1 db karfiol
  • 7 dkg parmezán
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 késhegynyi bors
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • olívaolaj

Panírhoz

  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és főzd roppanósra öt-hét perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és vágd kis darabokra. Akár aprítógépbe is teheted. Keverd össze a tojással, a reszelt parmezánnal, a préselt fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, sóval és a borssal. A masszából formázz kis pogácsákat vagy kroketteket, és panírozd be a szokásos módon. Forgasd előbb a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. 

Egy tepsibe rakj sütőpapírt, és rendezd el benne a panírozott karfiolfalatokat. Spricceld meg kevés olívaolajjal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Kínálhatsz hozzá joghurtos mártogatóst. 

Képek: Getty Images.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük