Rántott karfiol parmezános bundában: joghurtos mártogatóssal az igazi
A hagyományos rántott karfiolt könnyedén felturbózhatod némi extrával: keverj a zsemlemorzsához parmezánt is!

- Szuper könnyű hidratálók: pótolják az elvesztett nedvességet, és ragyogóvá teszik a bőrt – Árakkal, lelőhelyekkel »
- A Stranger Things 20 éves színésznőjét így nem láthattad a sorozatban: Sadie Sink dögös, nőies ruhákra váltott »
- Az 52 éves Naomi Campbell piszkosul szexi, pedig csak a lábát villantja meg: ez lesz az őszi divat »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
A karfiol semleges ízű, éppen ezért rengeteg étel készíthető belőle, és még a gyerekek is szeretik. Rántva fantasztikusan egyszerű, ám egy kis változtatással még ízletesebb lesz, hisz a parmezán sokat dob rajta. Kínálj mellé joghurtos mártogatóst is!
Rántott karfiol parmezános bundában
Hozzávalók
A rántott karfiolhoz
- 1 fej karfiol
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 5 dkg parmezán
- 2 db tojás
- 1 teáskanál só
- bors
- olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 20 dkg natúr görög joghurt
- 1 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál apírtott petrzselyem
- 1 teáskanál magos mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Rakd sós, lobogó vízbe, és főzd roppanósra öt-hét perc alatt. Szűrd le, és hagyd kicsit hűlni. Addig készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet szórd egy tálba, egy másik edényben verd fel a tojást. Végül keverd össze a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt és a borsot.
Forgasd meg mindegyikben a karfiolrózsákat. Rakd bő, forró olajba, és minden oldalát süsd aranybarnára. Szedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn.
A mártogatóshoz a joghurtot tedd egy tálba, keverd hozzá a majonézt, ízesítsd sóval, borssal, magos mustárral és aprított petrezselyemmel. A joghurtos mártogatóst a karfiollal együtt kínáld!
Besamelben is süthetsz karfiolt, a tetejéről pedig ne spórold le a sajtot!