Rántott karfiol parmezános bundában: joghurtos mártogatóssal az igazi
A hagyományos rántott karfiolt könnyedén felturbózhatod némi extrával: keverj a zsemlemorzsához parmezánt is!

rantott-karfiol-parmezanos-bundaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karfiol semleges ízű, éppen ezért rengeteg étel készíthető belőle, és még a gyerekek is szeretik. Rántva fantasztikusan egyszerű, ám egy kis változtatással még ízletesebb lesz, hisz a parmezán sokat dob rajta. Kínálj mellé joghurtos mártogatóst is!  

Rántott karfiol parmezános bundában

Hozzávalók:

A rántott karfiolhoz

  • 1 fej karfiol
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg parmezán
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál
  • bors
  • olaj a sütéshez

A mártogatóshoz

  • 20 dkg natúr görög joghurt
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál apírtott petrzselyem
  • 1 teáskanál magos mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Rakd sós, lobogó vízbe, és főzd roppanósra öt-hét perc alatt. Szűrd le, és hagyd kicsit hűlni. Addig készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet szórd egy tálba, egy másik edényben verd fel a tojást. Végül keverd össze a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt és a borsot.
Forgasd meg mindegyikben a karfiolrózsákat. Rakd bő, forró olajba, és minden oldalát süsd aranybarnára. Szedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn.
A mártogatóshoz a joghurtot tedd egy tálba, keverd hozzá a majonézt, ízesítsd sóval, borssal, magos mustárral és aprított petrezselyemmel. A joghurtos mártogatóst a karfiollal együtt kínáld! 
Besamelben is süthetsz karfiolt, a tetejéről pedig ne spórold le a sajtot! 

Ezt is szeretjük