Rántott karfiol a sütőből, olajszag nélkül: így lesz finom ropogós a bunda

Nemcsak rántott húst, zöldséget is süthetsz tepsiben. Nem kell sokáig mellette ácsorogni, és nem tocsog az olajban.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szeretnéd megúszni az olajszagot, itt a tökéletes megoldás a rántott karfiolra! Nem lesz büdös a konyha, nem fog fröcsögni a zsiradék, és kevesebb kalóriát tartalmaz a bundázott zöldség. Baconnel még ízletesebbé teheted a ropogós karfiolfalatokat.

rantott-sult-karfilol

Rántott karfiol a sütőből

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej karfiol nagy
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Rakd forrásban lévő, enyhén sós vízbe, és főzd öt-hét percig. Fontos, hogy ne essen szét, maradjon roppanós. Szűrd le, tedd jéghideg vízbe egy kicsit, majd csepegtesd le, végül óvatosan töröld át, hogy felitasd a maradék vizet. A langyosra hűlt karfiolt forgasd előbb lisztbe, majd villával felvert, sóval, borssal ízesített tojásba, végül pedig zsemlemorzsába. 

 

Egy tepsit vagy tűzálló tálat bélelj ki sütőpapírral, és rakd bele a zöldségeket. Locsold meg egy kevéske olajjal, és told a forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 25-30 perc alatt szép aranybarnára. Ha van grillfunkció a sütődön, 3-4 percet érdemes a végén rápirítani, úgy lesz jó ropogós.

 

Tálaláskor jót tesz neki, ha megszórod egy kevéske pirított banconnel és friss petrezselyemmel, de nélküle is hamar elfogy.

karfiol-sutoben

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük