Rántott karfiol a sütőből, olajszag nélkül: így lesz finom ropogós a bunda
Nemcsak rántott húst, zöldséget is süthetsz tepsiben. Nem kell sokáig mellette ácsorogni, és nem tocsog az olajban.

- Ez az egyszerű nyári ruha uralja most a trendeket: a csőfazon a sportos és nőies stílusból sem hiányozhat idén »
- Az 53 éves Cate Blanchett a szokásosnál is gyönyörűbb ezeken a portréfotókon: felidézi a hollywoodi csillogást »
- Csupán 8 kozmetikumra van szükség a hatékony arcápolási rutinhoz: nem kell a fél fürdőszobát magadra kenned »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Mit jelent, ha a másik karba teszi a kezeit veled szemben? Testbeszédkvíz
Ha szeretnéd megúszni az olajszagot, itt a tökéletes megoldás a rántott karfiolra! Nem lesz büdös a konyha, nem fog fröcsögni a zsiradék, és kevesebb kalóriát tartalmaz a bundázott zöldség. Baconnel még ízletesebbé teheted a ropogós karfiolfalatokat.
Rántott karfiol a sütőből
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej nagy karfiol
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Rakd forrásban lévő, enyhén sós vízbe, és főzd öt-hét percig. Fontos, hogy ne essen szét, maradjon roppanós. Szűrd le, tedd jéghideg vízbe egy kicsit, majd csepegtesd le, végül óvatosan töröld át, hogy felitasd a maradék vizet. A langyosra hűlt karfiolt forgasd előbb lisztbe, majd villával felvert, sóval, borssal ízesített tojásba, végül pedig zsemlemorzsába.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat bélelj ki sütőpapírral, és rakd bele a zöldségeket. Locsold meg egy kevéske olajjal, és told a forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 25-30 perc alatt szép aranybarnára. Ha van grillfunkció a sütődön, 3-4 percet érdemes a végén rápirítani, úgy lesz jó ropogós.
Tálaláskor jót tesz neki, ha megszórod egy kevéske pirított banconnel és friss petrezselyemmel, de nélküle is hamar elfogy.

Még több recept