Rántott karfiol a sütőből, olajszag nélkül: így lesz finom ropogós a bunda
Nemcsak rántott húst, zöldséget is süthetsz tepsiben. Nem kell sokáig mellette ácsorogni, és nem tocsog az olajban.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Ha szeretnéd megúszni az olajszagot, itt a tökéletes megoldás a rántott karfiolra! Nem lesz büdös a konyha, nem fog fröcsögni a zsiradék, és kevesebb kalóriát tartalmaz a bundázott zöldség. Baconnel még ízletesebbé teheted a ropogós karfiolfalatokat.
Rántott karfiol a sütőből
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej nagy karfiol
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Rakd forrásban lévő, enyhén sós vízbe, és főzd öt-hét percig. Fontos, hogy ne essen szét, maradjon roppanós. Szűrd le, tedd jéghideg vízbe egy kicsit, majd csepegtesd le, végül óvatosan töröld át, hogy felitasd a maradék vizet. A langyosra hűlt karfiolt forgasd előbb lisztbe, majd villával felvert, sóval, borssal ízesített tojásba, végül pedig zsemlemorzsába.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat bélelj ki sütőpapírral, és rakd bele a zöldségeket. Locsold meg egy kevéske olajjal, és told a forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 25-30 perc alatt szép aranybarnára. Ha van grillfunkció a sütődön, 3-4 percet érdemes a végén rápirítani, úgy lesz jó ropogós.
Tálaláskor jót tesz neki, ha megszórod egy kevéske pirított banconnel és friss petrezselyemmel, de nélküle is hamar elfogy.

Még több recept