Rántott karfiol a sütőből, olajszag nélkül: így lesz finom ropogós a bunda
Nemcsak rántott húst, zöldséget is süthetsz tepsiben. Nem kell sokáig mellette ácsorogni, és nem tocsog az olajban.

Rántott karfiol a sütőből, olajszag nélkül: így lesz finom ropogós a bunda
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Helena Christensen 50 évesen sem szégyenlősködik: bőrruhában mutatta meg észbontó alakját »

Felemás csizmát vett fel, de nem feledékenységből: újra terjed a vidám trend »

Nem találunk szavakat a hímzett napszemüvegre: Ulyana Sergeenko nagyot alkotott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szeretnéd megúszni az olajszagot, itt a tökéletes megoldás a rántott karfiolra! Nem lesz büdös a konyha, nem fog fröcsögni a zsiradék, és kevesebb kalóriát tartalmaz a bundázott zöldség. Baconnel még ízletesebbé teheted a ropogós karfiolfalatokat.

Rántott karfiol a sütőből

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej nagy karfiol
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Rakd forrásban lévő, enyhén sós vízbe, és főzd öt-hét percig. Fontos, hogy ne essen szét, maradjon roppanós. Szűrd le, tedd jéghideg vízbe egy kicsit, majd csepegtesd le, végül óvatosan töröld át, hogy felitasd a maradék vizet. A langyosra hűlt karfiolt forgasd előbb lisztbe, majd villával felvert, sóval, borssal ízesített tojásba, végül pedig zsemlemorzsába. 

 

Egy tepsit vagy tűzálló tálat bélelj ki sütőpapírral, és rakd bele a zöldségeket. Locsold meg egy kevéske olajjal, és told a forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 25-30 perc alatt szép aranybarnára. Ha van grillfunkció a sütődön, 3-4 percet érdemes a végén rápirítani, úgy lesz jó ropogós.

 

Tálaláskor jót tesz neki, ha megszórod egy kevéske pirított banconnel és friss petrezselyemmel, de nélküle is hamar elfogy.

Ezt is szeretjük