Rántott karfiol a sütőből, olajszag nélkül: így lesz finom ropogós a bunda
Nemcsak rántott húst, zöldséget is süthetsz tepsiben. Nem kell sokáig mellette ácsorogni, és nem tocsog az olajban.
Ha szeretnéd megúszni az olajszagot, itt a tökéletes megoldás a rántott karfiolra! Nem lesz büdös a konyha, nem fog fröcsögni a zsiradék, és kevesebb kalóriát tartalmaz a bundázott zöldség. Baconnel még ízletesebbé teheted a ropogós karfiolfalatokat.
Rántott karfiol a sütőből
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej nagy karfiol
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Rakd forrásban lévő, enyhén sós vízbe, és főzd öt-hét percig. Fontos, hogy ne essen szét, maradjon roppanós. Szűrd le, tedd jéghideg vízbe egy kicsit, majd csepegtesd le, végül óvatosan töröld át, hogy felitasd a maradék vizet. A langyosra hűlt karfiolt forgasd előbb lisztbe, majd villával felvert, sóval, borssal ízesített tojásba, végül pedig zsemlemorzsába.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat bélelj ki sütőpapírral, és rakd bele a zöldségeket. Locsold meg egy kevéske olajjal, és told a forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 25-30 perc alatt szép aranybarnára. Ha van grillfunkció a sütődön, 3-4 percet érdemes a végén rápirítani, úgy lesz jó ropogós.
Tálaláskor jót tesz neki, ha megszórod egy kevéske pirított banconnel és friss petrezselyemmel, de nélküle is hamar elfogy.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept