Rántott karaj sajtos bundában, sütőben sütve: ezután nem kell szellőztetni
Ne legyen minden hétvégén ugyanolyan a rántott hús, sajtos bundában, sütőben még finomabb a karaj!
Ha rajong a család a rántott húsért, de egy kicsit változtatnál a karajon, akkor dobd fel reszelt sajttal. Ha nem olajban, hanem serpenyőben sütöd meg, nem fog tocsogni az olajban, és még a hosszú szellőztetést is megúszod. A zsemlemorzsába zöldfűszereket is keverhetsz.
Rántott karaj sajtos bundában
Hozzávalók
- 75 dkg sertéskaraj
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- só
- bors
Elkészítés:
A karajt mosd meg, csepegtesd le, és vágd vékony szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold ki, majd sózd és borsozd meg ízlés szerint. Rakd külön tálba a lisztet, a villával felvert tojást és a zsemlemorzsát. Utóbbihoz keverd hozzá a reszelt sajtot. Ha teheted, használj parmezánt, de trappistával is nagyon finom.
A hússzeleteket panírozd be a hagyományos módon, a felesleget rázd le. Rendezd a karajszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, és spricceld meg olajjal. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30-40 perc alatt. Még melegen, körettel tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció