Rántott karaj sajtos bundában, sütőben sütve: ezután nem kell szellőztetni

Ne legyen minden hétvégén ugyanolyan a rántott hús, sajtos bundában, sütőben még finomabb a karaj!

Rántott karaj sajtos bundában, sütőben sütve: ezután nem kell szellőztetni
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha rajong a család a rántott húsért, de egy kicsit változtatnál a karajon, akkor dobd fel reszelt sajttal. Ha nem olajban, hanem serpenyőben sütöd meg, nem fog tocsogni az olajban, és még a hosszú szellőztetést is megúszod. A zsemlemorzsába zöldfűszereket is keverhetsz.

Rántott karaj sajtos bundában

Hozzávalók

  • 75 dkg sertéskaraj
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karajt mosd meg, csepegtesd le, és vágd vékony szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold ki, majd sózd és borsozd meg ízlés szerint. Rakd külön tálba a lisztet, a villával felvert tojást és a zsemlemorzsát. Utóbbihoz keverd hozzá a reszelt sajtot. Ha teheted, használj parmezánt, de trappistával is nagyon finom.


A hússzeleteket panírozd be a hagyományos módon, a felesleget rázd le. Rendezd a karajszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, és spricceld meg olajjal. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30-40 perc alatt. Még melegen, körettel tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük