Ropogósra sült rántott húsgolyók - Ezt a mártogatóst is készítsd el mellé
A rántott húsgolyók partifalatkának ugyanolyan tökéletesek, mint főételnek.

Ropogósra sült rántott húsgolyók - Ezt a mártogatóst is készítsd el mellé
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ropogós rántott húsgolyók hasonlítanak a fasírtra, de még annál is finomabbak. A csirkemellből készülő pikáns húsmasszába sajt is kerül. Készíthetsz egyszerre nagyobb adagot, és lefagyaszthatod a panírozott gombócok egy részét. Így egy fárasztó nap után elég lesz kivenned a hűtőből, és gyorsan kisütni.

Rántott húsgolyók

Hozzávalók 25 darabhoz:

Húsgolyókhoz

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors

Mártogatóshoz

  • 10 dkg krémsajt
  • 5 evőkanál joghurt
  • 2 szál zöldhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet daráld le, fűszerezd sóval, borssal, fűszerpaprikával és zúzott fokhagymával, add hozzá a reszelt sajtot. Jól gyúrd össze, majd nedves kézzel formázz a masszából diónyi golyókat. Készíts elő három tálat. Az egyikbe rakd a lisztet, a másodikba a felvert tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát. Forgasd meg mindegyikben a golyókat.

Hevíts olajat egy serpenyőben, majd pakold bele a húsokat, és süsd minden oldalukat aranybarnára. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. A mártogatóshoz keverd össze a krémsajtot, a joghurtot, az aprított zöldhagymát és a borsot. Tálaláskor kínáld a húsgolyókhoz.

Ezt is szeretjük