Ropogósra sült rántott húsgolyók - Ezt a mártogatóst is készítsd el mellé
A rántott húsgolyók partifalatkának ugyanolyan tökéletesek, mint főételnek.


- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Friss felvételen a 85 éves Alain Delon: volt felesége társaságában fotózták le
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
A ropogós rántott húsgolyók hasonlítanak a fasírtra, de még annál is finomabbak. A csirkemellből készülő pikáns húsmasszába sajt is kerül. Készíthetsz egyszerre nagyobb adagot, és lefagyaszthatod a panírozott gombócok egy részét. Így egy fárasztó nap után elég lesz kivenned a hűtőből, és gyorsan kisütni.
Rántott húsgolyók
Hozzávalók 25 darabhoz:
Húsgolyókhoz
- 50 dkg csirkemellfilé
- 12 dkg liszt
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
Mártogatóshoz
- 10 dkg krémsajt
- 5 evőkanál joghurt
- 2 szál zöldhagyma
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet daráld le, fűszerezd sóval, borssal, fűszerpaprikával és zúzott fokhagymával, add hozzá a reszelt sajtot. Jól gyúrd össze, majd nedves kézzel formázz a masszából diónyi golyókat. Készíts elő három tálat. Az egyikbe rakd a lisztet, a másodikba a felvert tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát. Forgasd meg mindegyikben a golyókat.
Hevíts olajat egy serpenyőben, majd pakold bele a húsokat, és süsd minden oldalukat aranybarnára. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. A mártogatóshoz keverd össze a krémsajtot, a joghurtot, az aprított zöldhagymát és a borsot. Tálaláskor kínáld a húsgolyókhoz.
Még több recept