Ropogósra sült rántott húsgolyók - Ezt a mártogatóst is készítsd el mellé
A rántott húsgolyók partifalatkának ugyanolyan tökéletesek, mint főételnek.

Ropogósra sült rántott húsgolyók - Ezt a mártogatóst is készítsd el mellé
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A ropogós rántott húsgolyók hasonlítanak a fasírtra, de még annál is finomabbak. A csirkemellből készülő pikáns húsmasszába sajt is kerül. Készíthetsz egyszerre nagyobb adagot, és lefagyaszthatod a panírozott gombócok egy részét. Így egy fárasztó nap után elég lesz kivenned a hűtőből, és gyorsan kisütni.

Hozzávalók 25 darabhoz:

Húsgolyókhoz

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors

Mártogatóshoz

  • 10 dkg krémsajt
  • 5 evőkanál joghurt
  • 2 szál zöldhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet daráld le, fűszerezd sóval, borssal, fűszerpaprikával és zúzott fokhagymával, add hozzá a reszelt sajtot. Jól gyúrd össze, majd nedves kézzel formázz a masszából diónyi golyókat. Készíts elő három tálat. Az egyikbe rakd a lisztet, a másodikba a felvert tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát. Forgasd meg mindegyikben a golyókat.

Hevíts olajat egy serpenyőben, majd pakold bele a húsokat, és süsd minden oldalukat aranybarnára. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. A mártogatóshoz keverd össze a krémsajtot, a joghurtot, az aprított zöldhagymát és a borsot. Tálaláskor kínáld a húsgolyókhoz.

Ezt is szeretjük