Ropogós, fűszeres rántott hús: így panírozz tojás nélkül
A rántott hús mindig finom, és így biztosan nem lesz száraz.

Ropogós, fűszeres rántott hús: így panírozz tojás nélkül
Ez is érdekelhet

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

Így még nem gondoltál a zoknira: stílusos kiegészítő lehet, ha nem rejtegeted »

Megváltozik a bőröd, ha ezt eszed: a tökmag olcsó, és tele van antioxidánsokkal »

Meghalt Karl Lagerfeld: a divat kevesebb lesz nélküle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Jöhet bármikor a rántott hús? Ha nincs otthon tojás, vagy nem eheted meg, akkor sem kell lemondanod a népszerű fogásról. Helyettesítheted tejföllel, joghurttal vagy akár íróval is. A hús finom puha lesz tőle. Készíthetsz hozzá tejfölös-fokhagymás mártogatóst is. 

Rántott hús tojás nélkül

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 12 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. Vágd vékony szeletekre, vagy klopfold ki. Szórd meg sóval és borssal, majd panírozd be. Forgasd először a lisztbe, majd a zúzott fokhagymával elkevert tejfölbe, végül pedig zsemlemorzsába. 

Forrósíts olajat, majd rakj bele annyi húst, hogy a szeletek kényelmesen elférjenek egymás mellett. Süsd meg a csirkemell mindkét oldalát körülbelül négy-négy perc alatt. Amikor szép aranybarna a panír, szedd papírtörlőre, és itasd le a húsról a felesleges olajat. 

Ezt is szeretjük