Rántott hús sajtos bundában: így még finomabb a panír
A rántott hús szerelmesei számára kiváló alternatíva lehet ez a sajtos bundás változat.

rantott-hus-sajtos-bundaban-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rántott hús régi kedvenc, ami egy különleges hozzávalóval garantáltan még jobban ízlik majd a családnak. A parmezántól finomabb lesz, ráadásul a bunda ropogósabbá is válik. A hagyományos módon olajban is megsütheted, ha kevesebb kalóriát szeretnél, rakd sütőbe a hússzeleteket. 

Rántott hús sajtos bundában

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg parmezán
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 0.5 dl tej
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, és papírral törölgesd le róla a nedvességet. Szeleteld fel, majd ízlés szerint sózd, borsozd be. Készíts elő mindent a panírozáshoz, és forgasd meg a hússzeleteket előbb a lisztben, majd a felvert, tejjel összekevert tojásban, végül a parmezános zsemlemorzsában. 

Egy serpenyőben hevíts bőséges olajat, rakd bele a szeleteket, és süsd aranybarnára a hús mindkét oldalát. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Ha sütőben sütnéd, rendezd a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Közben forgasd át a szeleteket.
Az olasz rántott húst próbáltad már? A parmezános rántott húst még paradicsomszósszal is turbózhatod. 

Ezt is szeretjük