Hagyományos nagypénteki rántott hal: így nem pereg le a panír

A rántott hal tipikus nagypénteki ebéd. Bár nagyon egyszerű étel, néhány helyen mégis el lehet hibázni.

rantott-hal
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagypéntek a legszigorúbb böjti nap, amikor a vallásos emberek nem esznek húst. A 18 és 60 év közöttiek háromszor étkezhetnek, és egyszer lakhatnak jól. Halat viszont ilyenkor is lehet fogyasztani. Készítheted a fogást pontyból, de akár tengeri halfiléből is. Majonézes krumplival, salátákkal vagy a hagyományos köretekkel is kínálhatod. 

Rántott hal receptje

Hozzávalók

  • 4 nagyobb szelet hal
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Ha fagyasztott halat használsz, vedd ki a sütés előtti napon a mélyhűtőből, és engedd fel. Amennyiben frissen vásároltad, és szükséges, tisztítsd meg. Mosd meg, és jó alaposan törölgesd szárazra konyhai papírtörlővel. Ha a halat nedvesen panírozod be, lepereg róla a bunda. Fűszerezd a szeleteket sóval, borssal. Pár percig akár pihentetheted is. 
 

Készíts elő mindent a panírozáshoz. Forgasd a halakat először a lisztbe, majd a villával felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Figyelj, hogy mindenhol egyenletesen befedje a panír. Egy mélyebb serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, rakd bele a szeleteket, és süsd mindkét oldalukat pirosra, ropogósra körülbelül három-három perc alatt. Ügyelj a megfelelő hőmérsékletre is, ha nagyon forró az olaj, akkor a panír megég, a hal pedig nyers marad. Szedd papírtörlőre, majd csepegtesd le a felesleges olajat. 
A majonézes krumplisaláta tökéletes választás a hal mellé. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük