Pácolt, rántott csirkecsíkok szezámmagos bundában: ez a panír mindent visz
Feldobnád a rántott húst? Pácold be a csirkemellet, a zsemlemorzsába pedig keverj szezámmagot!

szezammagos-csirkecsikok
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala (x)

Vírusok ellen segíthetnek a gyógynövények (x)

beauty and style

Kisimítja a ráncokat, feltölti a bőrt: a lenmagvas pakolás pótolja az elveszett olajokat »

Ez a magyar divatmárka most nagyon kapós külföldön: a Nanushka kulcsdarabjait így viselik az utcán »

Sampon helyett szódabikarbóna: tisztítja a hajat és fillérekbe kerül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mustáros, fokhagymás pác minden húsnak jól áll, a szárazabb csirkemellnek pedig kifejezetten jót tesz: ízletesebb, omlósabb lesz tőle. A bunda sem kell, hogy mindig ugyanolyan legyen, már kevés szezámmag is feldobja. Ilyen formában kicsik és nagyok tetszését egyaránt elnyeri. 

Rántott csirkecsíkok szezámmagos bundában

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szezámmag
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, törölgesd szárazra, és vágd csíkokra. Az olajat keverd össze mustárral, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és kend be vele a csirkeszeleteket. Ezt követően panírozd be a megszokott módon, tehát először forgasd a lisztbe, majd a tojásba, végül a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába.
 

Egy nagyobb lábosban vagy serpenyőben forrósíts olajat, és pakold bele a húsokat. Egyszerre csak annyit rakj bele, amennyi kényelmesen elfér az edényben. Először fedő alatt nagyobb lángon süsd, majd fordítás után fedő nélkül. Ha mindkét fele aranybarna, kiveheted az olajból. Papírtörlőn csepegtesd le. 
Ha még több különleges panírt kipróbálnál, akkor innen meríthetsz ötletet! 

Ezt is szeretjük