Pácolt, rántott csirkecsíkok szezámmagos bundában: ez a panír mindent visz
Feldobnád a rántott húst? Pácold be a csirkemellet, a zsemlemorzsába pedig keverj szezámmagot!

szezammagos-csirkecsikok
Ez is érdekelhet

Végre nem kell otthon tanulni, de mit kezdjük a gyerekekkel? Kreatív tippek a szünidőre (x)

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

beauty and style

Lebontja a zsírt és formálja az alakot: az ultracontour kezelés jobb, mint a zsírleszívás »

Már nem a szabadidőnadrág hódít az otthoni karanténban: eszelős divattrend uralja az Instagramot »

Semmit nem változott a Folytassa… filmek szőke bombázója: a 82 éves Barbara Windsor még most is dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mustáros, fokhagymás pác minden húsnak jól áll, a szárazabb csirkemellnek pedig kifejezetten jót tesz: ízletesebb, omlósabb lesz tőle. A bunda sem kell, hogy mindig ugyanolyan legyen, már kevés szezámmag is feldobja. Ilyen formában kicsik és nagyok tetszését egyaránt elnyeri. 

Rántott csirkecsíkok szezámmagos bundában

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szezámmag
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, törölgesd szárazra, és vágd csíkokra. Az olajat keverd össze mustárral, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és kend be vele a csirkeszeleteket. Ezt követően panírozd be a megszokott módon, tehát először forgasd a lisztbe, majd a tojásba, végül a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába.
 

Egy nagyobb lábosban vagy serpenyőben forrósíts olajat, és pakold bele a húsokat. Egyszerre csak annyit rakj bele, amennyi kényelmesen elfér az edényben. Először fedő alatt nagyobb lángon süsd, majd fordítás után fedő nélkül. Ha mindkét fele aranybarna, kiveheted az olajból. Papírtörlőn csepegtesd le. 
Ha még több különleges panírt kipróbálnál, akkor innen meríthetsz ötletet! 

Ezt is szeretjük