Rántott brokkoli tojás nélkül: tepsiben sül ropogósra
Ennek a rántott brokkolinak a panírja tojás nélkül készül, és más szempontból is különleges.
Diétás módon, tojás nélkül is készítheted a rántott brokkolit. Ez a változat többek között azért is izgalmas, mert a liszt egy részét darált mandula váltja fel, bő olaj helyett pedig tepsiben sül ropogósra. A zöldségeket és a húsokat sokféleképpen panírozhatod be: ebből a válogatásból kedvedre szemezgethetsz.
Rántott brokkoli tojás nélkül
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg liszt
- 6 evőkanál tej
- 5 dkg darált mandula
- 3 evőkanál keményítő
- 1 fej brokkoli
- só
- bors
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd és szárítsd meg, majd szórd meg őket sóval és borssal. A lisztet keverd el a darált mandulával. A tejet vegyítsd el a keményítővel, ez helyettesíti a tojást. A harmadik tálba adagold bele a zsemlemorzsát.
A befűszerezett brokkolikat forgasd meg előbb a mandulás lisztben, utána a keményítős tejben, végül a zsemlemorzsában. Sorakoztasd fel őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 200 fokon fél óra alatt süsd őket ropogósra.
Az egészséged érdekében érdemes gyakran fogyasztani a brokkolit, és még más zöldségeket is: mutatjuk, mik kerüljenek rendszeresen a tányérodra!
A hosszú élet titka a tányéron keresendő: zöldségek, amiket naponta kéne fogyasztani
Mindennap egy bögre párolt karfiol vagy brokkoli hozzájárul a hosszú, egészséges élethez.
ElolvasomKép: Vladimir Mironov / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció