Rakott zöldbab
A rakottas tökéletes hó végi fogás. Könnyű elkészíteni, így akkor is nekiláthatsz, ha eddig nem sokat tüsténkedtél a konyhában.
Hó végén tökéletes lehet egy rakott étel, mert egyrészt könnyen melegíthető, másrészt nem szükségesek hozzá drága alapanyagok.
A zöldbabot friss íze pedig tökéletes tavaszi étellé teszi. Készítheted hússal, de ha elhagyod belőle, akkor is nagyon finom.
Rakott zöldbab
Hozzávalók:
- 75 dkg zöldbab - mirelit is lehet
- 30 dkg darált pulyka- vagy sertéshús
- 3 fej vöröshagyma
- 30 dkg rizs
- 1 pohár tejföl
- 2 dl tej
- 1 tojás
- zellerzöld
- só
- vegeta
- bors
- majoránna
A rizst főzd meg sós, vegetás vízben. Aprítsd fel a hagymát, olajon dinszteld meg, majd dobd rá a húst, és fehéredésig pirítsd. Ezután sózd és borsozd, majd szórj hozzá majoránnát.
A zöldbabot dobd forró vízbe, főzd 10 percig, de előtte ellenőrizd, hogy nem előfőzött-e. Vajazz ki egy tálat, az aljába szedj egy réteg rizst, erre jöjjön egy réteg hús, utána pedig a leszűrt zöldbab. A tejfölt, a tejet és a tojást keverd össze, majd a felével locsold meg a babot. Ismételd meg, a tetejére szórhatsz reszelt sajtot is, de ezt el is hagyhatod. 25-30 percre told előmelegített sütőbe.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- krumpli
Csirkés rakott krumpli
- káposzta
- egytálétel
Rakott kelkáposzta
- sajt
- krumpli