Rakott zöldbab
Frissítő tavaszi fogás
A rakottas tökéletes hó végi fogás. Könnyű elkészíteni, így akkor is nekiláthatsz, ha eddig nem sokat tüsténkedtél a konyhában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hó végén tökéletes lehet egy rakott étel, mert egyrészt könnyen melegíthető, másrészt nem szükségesek hozzá drága alapanyagok.

A zöldbabot friss íze pedig tökéletes tavaszi étellé teszi. Készítheted hússal, de ha elhagyod belőle, akkor is nagyon finom.

Rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 75 dkg zöldbab - mirelit is lehet
  • 30 dkg darált pulyka- vagy sertéshús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 30 dkg rizs
  • 1 pohár tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • zellerzöld
  • vegeta
  • bors
  • majoránna

A rizst főzd meg sós, vegetás vízben. Aprítsd fel a hagymát, olajon dinszteld meg, majd dobd rá a húst, és fehéredésig pirítsd. Ezután sózd és borsozd, majd szórj hozzá majoránnát.

A zöldbabot dobd forró vízbe, főzd 10 percig, de előtte ellenőrizd, hogy nem előfőzött-e. Vajazz ki egy tálat, az aljába szedj egy réteg rizst, erre jöjjön egy réteg hús, utána pedig a leszűrt zöldbab. A tejfölt, a tejet és a tojást keverd össze, majd a felével locsold meg a babot. Ismételd meg, a tetejére szórhatsz reszelt sajtot is, de ezt el is hagyhatod. 25-30 percre told előmelegített sütőbe.

OLVASD EL EZT IS!

kelkaposzta lead
  • káposzta
  • egytálétel

Rakott kelkáposzta

Ezt is szeretjük