Rakott sonkás makaróni sok sajttal
Egyszerű, gyors, mégis finom
Addig nem állsz fel az asztaltól, amíg az utolsó falat is el nem fogy a rakott sonkás makaróniból.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Újabb ínycsiklandó variáció rakott tésztára. Ezzel nem kell sokat dolgoznod, az eredmény mégis ízletes, szaftos és kiadós. A rakott sonkás makarónit bármikor bevetheted. Ebédre, vacsorára is tökéletes, sőt, vendégeket is kínálhatsz vele.

Rakott, sonkás makaróni

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg makaróni
  • 15 dkg füstölt, főtt sonka
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 3 tojás
  • 2 paradicsom
  • 2 evőkanál majonéz
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy lábasban vizet forrni. Ha már lobog, dobj hozzá egy csipet sót, majd főzd meg benne a makarónit. Arra vigyázz, hogy ne legyen túl puha. A tészta akkor az igazi, ha roppanós. Szűrd le, csepegtesd le, és tedd a felét egy kizsírozott tepsi vagy tűzálló tál aljába.

A füstölt, főtt sonkát és a paradicsomot kockázd fel, és rakd a tésztára. A tojást keverd el a tejföllel, a szerecsendióval és a majonézzel, majd öntsd a sonkás rétegre. Utána egy újabb adag tészta jön, majd a megmaradt tejfölös keverék, végül pedig fedd be az egészet reszelt sajttal. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig. Ha a sajt ráolvad a tésztára, és szép piros, tálalhatod is.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük