Rakott sonkás makaróni sok sajttal
Egyszerű, gyors, mégis finom
Addig nem állsz fel az asztaltól, amíg az utolsó falat is el nem fogy a rakott sonkás makaróniból.
- Csak pár apró mozdulat, és nem villan ki a melltartó a ruha alól: szuper trükkök, ha meggyűlik a bajod a kivágott fazonokkal »
- 5 ruhakombináció, ami a 2000-es évek elején menő volt, de ma már kicsit sem sikkes: még jó, hogy nem mindent melegít fel a retró divat »
- Nincs 160 centi, de zseniálisan variálja a divatos fazonokat: ha így öltözöl, a bő ruhák sem nyomják össze az alakod »

- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Hátborzongató, VV Anett mit hallucinált igazából: először mondta el, mi történt a teaszeánszon
Újabb ínycsiklandó variáció rakott tésztára. Ezzel nem kell sokat dolgoznod, az eredmény mégis ízletes, szaftos és kiadós. A rakott sonkás makarónit bármikor bevetheted. Ebédre, vacsorára is tökéletes, sőt, vendégeket is kínálhatsz vele.

Rakott, sonkás makaróni
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg makaróni
- 15 dkg füstölt, főtt sonka
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 nagy doboz tejföl
- 3 tojás
- 2 paradicsom
- 2 evőkanál majonéz
- szerecsendió
Elkészítés:
Tégy fel egy lábasban vizet forrni. Ha már lobog, dobj hozzá egy csipet sót, majd főzd meg benne a makarónit. Arra vigyázz, hogy ne legyen túl puha. A tészta akkor az igazi, ha roppanós. Szűrd le, csepegtesd le, és tedd a felét egy kizsírozott tepsi vagy tűzálló tál aljába.
A füstölt, főtt sonkát és a paradicsomot kockázd fel, és rakd a tésztára. A tojást keverd el a tejföllel, a szerecsendióval és a majonézzel, majd öntsd a sonkás rétegre. Utána egy újabb adag tészta jön, majd a megmaradt tejfölös keverék, végül pedig fedd be az egészet reszelt sajttal. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig. Ha a sajt ráolvad a tésztára, és szép piros, tálalhatod is.
Még több recept