Szalonnás rakott karfiol sok sajttal

Isteni vacsora fél óra alatt

A rakott karfiollal nem kell sokat pepecselned, és nagyon finom vacsora lehet bármikor.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott karfiol egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, meg abban, hogy ha készítesz egy adagot, utána pár napra megoldottnak tekintheted a vacsorakérdést.

Egy kis szalonnával és temérdek sajttal feldobva ugyan lényegesen kalóriadúsabb, azonban az íze mindenért kárpótol.

Rakott karfiol

  • 1 kg karfiol
  • 4 dl tejföl
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg bacon
  • 15 dkg trappista sajt
  • vaj a tál kivajazásához
  • só, bors, bazsalikom

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Mosd meg jó alaposan a karfiolt, szabadítsd meg a zöld részektől, majd tedd fel enyhén sós vízben főni. Amint félkeményre főtt, zárd el alatta a gázt, és tedd félre.

Egy serpenyőben pirítsd meg a zsemlemorzsát, majd ha kész van, azt is tedd félre. A bacont kockázd fel, pirítsd meg, majd keverd el a tejfölben, adj hozzá bazsalikomot és egy kis sót, borsot. Egy tűzálló tálat vajazz ki, szórd bele a morzsa harmadát, arra tegyél egy réteg karfiolt karikákra vágva, sózd és borsozd, majd erre kend a tejfölös-szalonnás szósz felét.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Erre megint jöhet egy adagnyi zsemlemorzsa, majd a második réteg karfiol, rá a tejfölös réteg, arra az utolsó adag morzsa, és az egésznek a tetejére reszeld rá a sajtot. Ha mindennel kész vagy, tedd 180 fokra felmelegített sütőbe, és süsd nagyjából 30 percig, ha szépen megpirult a sajt, kész is vagy.

Hazai ízek mindenkorra!

Ha nem tudsz ellenállni a magyar konyha remekeinek, less el néhány ötletet képgalériánkból!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

cukkini lead
  • húsételek
  • rakott zöldség

Villámgyors hétköznapi vacsora

sult zoldsegek lead
  • krumpli
  • saláták, zöldséges ételek

Könnyű rakott zöldségek vacsorára

rantott tok tal
  • tök
  • saláták, zöldséges ételek

Így készül a tökéletes rántott tök

Ezt is szeretjük