Szalonnás rakott karfiol sok sajttal
Isteni vacsora fél óra alatt
A rakott karfiollal nem kell sokat pepecselned, és nagyon finom vacsora lehet bármikor.

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott karfiol egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, meg abban, hogy ha készítesz egy adagot, utána pár napra megoldottnak tekintheted a vacsorakérdést.

Egy kis szalonnával és temérdek sajttal feldobva ugyan lényegesen kalóriadúsabb, azonban az íze mindenért kárpótol.

Rakott karfiol

  • 1 kg karfiol
  • 4 dl tejföl
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg bacon
  • 15 dkg trappista sajt
  • vaj a tál kivajazásához
  • só, bors, bazsalikom

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Mosd meg jó alaposan a karfiolt, szabadítsd meg a zöld részektől, majd tedd fel enyhén sós vízben főni. Amint félkeményre főtt, zárd el alatta a gázt, és tedd félre.

Egy serpenyőben pirítsd meg a zsemlemorzsát, majd ha kész van, azt is tedd félre. A bacont kockázd fel, pirítsd meg, majd keverd el a tejfölben, adj hozzá bazsalikomot és egy kis sót, borsot. Egy tűzálló tálat vajazz ki, szórd bele a morzsa harmadát, arra tegyél egy réteg karfiolt karikákra vágva, sózd és borsozd, majd erre kend a tejfölös-szalonnás szósz felét.

Erre megint jöhet egy adagnyi zsemlemorzsa, majd a második réteg karfiol, rá a tejfölös réteg, arra az utolsó adag morzsa, és az egésznek a tetejére reszeld rá a sajtot. Ha mindennel kész vagy, tedd 180 fokra felmelegített sütőbe, és süsd nagyjából 30 percig, ha szépen megpirult a sajt, kész is vagy.

Hazai ízek mindenkorra!

Ha nem tudsz ellenállni a magyar konyha remekeinek, less el néhány ötletet képgalériánkból!

OLVASD EL EZT IS!

cukkini lead
  • húsételek
  • rakott zöldség

Villámgyors hétköznapi vacsora

sult zoldsegek lead
  • krumpli
  • saláták, zöldséges ételek

Könnyű rakott zöldségek vacsorára

rantott tok tal
  • tök
  • saláták, zöldséges ételek

Így készül a tökéletes rántott tök

Ezt is szeretjük