Szalonnás rakott karfiol sok sajttal
A rakott karfiollal nem kell sokat pepecselned, és nagyon finom vacsora lehet bármikor.
A rakott karfiol egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, meg abban, hogy ha készítesz egy adagot, utána pár napra megoldottnak tekintheted a vacsorakérdést.
Egy kis szalonnával és temérdek sajttal feldobva ugyan lényegesen kalóriadúsabb, azonban az íze mindenért kárpótol.
Rakott karfiol
- 1 kg karfiol
- 4 dl tejföl
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg bacon
- 15 dkg trappista sajt
- vaj a tál kivajazásához
- só, bors, bazsalikom
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Mosd meg jó alaposan a karfiolt, szabadítsd meg a zöld részektől, majd tedd fel enyhén sós vízben főni. Amint félkeményre főtt, zárd el alatta a gázt, és tedd félre.
Egy serpenyőben pirítsd meg a zsemlemorzsát, majd ha kész van, azt is tedd félre. A bacont kockázd fel, pirítsd meg, majd keverd el a tejfölben, adj hozzá bazsalikomot és egy kis sót, borsot. Egy tűzálló tálat vajazz ki, szórd bele a morzsa harmadát, arra tegyél egy réteg karfiolt karikákra vágva, sózd és borsozd, majd erre kend a tejfölös-szalonnás szósz felét.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Erre megint jöhet egy adagnyi zsemlemorzsa, majd a második réteg karfiol, rá a tejfölös réteg, arra az utolsó adag morzsa, és az egésznek a tetejére reszeld rá a sajtot. Ha mindennel kész vagy, tedd 180 fokra felmelegített sütőbe, és süsd nagyjából 30 percig, ha szépen megpirult a sajt, kész is vagy.
Hazai ízek mindenkorra!
Ha nem tudsz ellenállni a magyar konyha remekeinek, less el néhány ötletet képgalériánkból!
OLVASD EL EZT IS!
- húsételek
- rakott zöldség
Villámgyors hétköznapi vacsora
- krumpli
- saláták, zöldséges ételek
Könnyű rakott zöldségek vacsorára
- tök
- saláták, zöldséges ételek