A legfinomabb rakott káposzta
Ebédre vagy vacsorára is tökéletes
Ha egy igazi magyaros fogásra vágysz, készíts rakott káposztát! A kalóriákkal most ne foglalkozz!

Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

A bikininél is nőiesebbek: divatos, egyrészes fürdőruhák, melyekben nem maradsz észrevétlen »

Durván tönkreteheti a bőrt az egyoldalú étrend: így jelzi a fehérjehiányt »

A ráncokat és a pattanásokat is hatékonyan kezeli: így készíts kurkumaolajat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csupa finom hozzávalóból készült rakott káposzta után mindenki megnyalja mind a tíz ujját. A hagyományos receptet feldobhatod kolbásszal, szalonnával és sajttal is.

Rakott káposzta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg káposzta
  • 50 kg darált hús
  • 2 zacskó rizs
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
  • reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát öblítsd le, és kevés olajon párold meg 15-20 perc alatt. A rizst forrástól számítva körülbelül 12 perc alatt főzd meg sós vízben. Közben készíts a darált húsból pörköltet. A vöröshagymát hámozd meg, vágd apróra, és pirítsd meg kevés olajon. Add hozzá a húst, fehéredésig kevergesd, majd sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg pirospaprikával. Önts hozzá egy kevés vizet, és hagyd, hogy a hús megpuhuljon.

Ha minden kész, egy tűzálló tálat zsírozz ki, és terítsd az aljába a káposzta felét, arra mehet a rizs, majd a pörkölt, a tetejére pedig a maradék káposzta kerül. Öntsd le jól tejföllel, szórj rá reszelt sajtot. Ha tovább akarod fokozni az élvezetet, baconnel is letakarhatod. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süsd meg.

Ezt is szeretjük