A legfinomabb rakott káposzta
Ha egy igazi magyaros fogásra vágysz, készíts rakott káposztát! A kalóriákkal most ne foglalkozz!
A csupa finom hozzávalóból készült rakott káposzta után mindenki megnyalja mind a tíz ujját. A hagyományos receptet feldobhatod kolbásszal, szalonnával és sajttal is.
Rakott káposzta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg káposzta
- 50 kg darált hús
- 2 zacskó rizs
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj
- reszelt sajt
Elkészítés:
A káposztát öblítsd le, és kevés olajon párold meg 15-20 perc alatt. A rizst forrástól számítva körülbelül 12 perc alatt főzd meg sós vízben. Közben készíts a darált húsból pörköltet. A vöröshagymát hámozd meg, vágd apróra, és pirítsd meg kevés olajon. Add hozzá a húst, fehéredésig kevergesd, majd sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg pirospaprikával. Önts hozzá egy kevés vizet, és hagyd, hogy a hús megpuhuljon.
Ha minden kész, egy tűzálló tálat zsírozz ki, és terítsd az aljába a káposzta felét, arra mehet a rizs, majd a pörkölt, a tetejére pedig a maradék káposzta kerül. Öntsd le jól tejföllel, szórj rá reszelt sajtot. Ha tovább akarod fokozni az élvezetet, baconnel is letakarhatod. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süsd meg.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció