A legfinomabb rakott káposzta

Ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Ha egy igazi magyaros fogásra vágysz, készíts rakott káposztát! A kalóriákkal most ne foglalkozz!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csupa finom hozzávalóból készült rakott káposzta után mindenki megnyalja mind a tíz ujját. A hagyományos receptet feldobhatod kolbásszal, szalonnával és sajttal is.

Rakott káposzta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg káposzta
  • 50 kg darált hús
  • 2 zacskó rizs
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
  • reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát öblítsd le, és kevés olajon párold meg 15-20 perc alatt. A rizst forrástól számítva körülbelül 12 perc alatt főzd meg sós vízben. Közben készíts a darált húsból pörköltet. A vöröshagymát hámozd meg, vágd apróra, és pirítsd meg kevés olajon. Add hozzá a húst, fehéredésig kevergesd, majd sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg pirospaprikával. Önts hozzá egy kevés vizet, és hagyd, hogy a hús megpuhuljon.

Ha minden kész, egy tűzálló tálat zsírozz ki, és terítsd az aljába a káposzta felét, arra mehet a rizs, majd a pörkölt, a tetejére pedig a maradék káposzta kerül. Öntsd le jól tejföllel, szórj rá reszelt sajtot. Ha tovább akarod fokozni az élvezetet, baconnel is letakarhatod. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süsd meg.

15892711 f4ae0de92d07ff0d0571f5a9d04f8660 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük