Rakott zöldségek sok-sok darált hússal: tejfölös-sajtos réteg olvad a tetejére
Ha van otthon egy zacskó mirelit zöldségkeveréked, pillanatok alatt összedobhatod a darált húsos rakott zöldségeket.

- 4 öltözködési hiba, ami slampossá teszi a megjelenést: ezek a fazonok nem passzolnak össze »
- A 49 éves Heidi Klum a megszokott szemsminkje nélkül egy kicsit más: a címlapon alig fedi festék az arcát »
- Ez a két csillogó árnyalat meghatározó lesz idén az Armani szerint: modern változatban a ’20-as évek nőies eleganciája »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
A darált húsos rakott zöldségkeverék a sietős esték megmentője lehet. A fagyasztott zöldségmixet felhasználhatod levesekbe, salátákba, vagy egy ilyen kiadós egytálételhez. Rétegezd krumplival, és így valóban teljes értékű vacsorát tehetsz az asztalra.
Rakott zöldségek darált hússal
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált hús
- 45 dkg fagyasztott zöldségkeverék
- 30 dkg tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és sós vízben főzd ki.
A zöldségkeveréket kevés sós vízben párold puhára.
Az olajat hevítsd fel egy serpenyőben, és párold rajta üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Dobd rá a zúzott fokhagymát is, pirítsd egy percig, majd add hozzá a darált húst, és süsd fehéredésig. Ez néhány perc. Ekkor húzd le a tűzről, keverd el a bazsalikommal, a kakukkfűvel, a pirospaprikával, sóval és borssal. Öntsd fel annyi vízzel, hogy szószos legyen, és lefedve főzd puhára nagyjából 10-15 perc alatt. Ha kész, keverd össze a leszűrt zöldségkeverékkel.
A zöldséges húst egyengesd el egy tepsiben. Fedd be a kifőtt krumplival, ezt kend meg jól tejföllel, és szórd meg a tetejét reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe, hogy az ízei összeérjenek. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd a sajtot további tíz percig.
A franciasalátát is elkészítheted fagyasztott zöldségkeverékből.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept