Rakott zöldbab tepsiben sütve

Egyszerre szaftos és ropogós

Ha a sok hús után zöldséges fogásra vágysz, a rakott zöldbab remek választás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott zöldbab tejföllel és sajttal önmagában is fantasztikus, de hús mellé köretként is kínálhatod. Mirelit zöldbabból is elkészítheted. Annyira egyszerű, hogy kezdőknek akár debütáló fogás is lehet. Biró Sára receptjét bármikor bevetheted.

Csőben sült zöldbab

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg zöldbab
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 tömlős krémsajt
  • 1 csokor kapor
  • 5 szál zöld petrezselyem
  • 5 szál metélőhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • őrölt bors
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd ízlés szerint, majd 10-15 perc alatt főzd roppanósra. Szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, és alaposan csepegtesd le. A tejfölt keverd el a tojással, a krémsajttal, ízesítsd apróra vágott kaporral, sóval és őrölt borssal.

Egy tepsit vajazz ki, helyezd rá a zöldbabot. Öntsd rá a tejfölös-tojásos keveréket. Tedd rá a felszeletelt paradicsomot, szórd meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és a metélőhagymával. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 20 percig süsd. Amikor megpirul, szórd rá a parmezánt. Egy-két percre tedd vissza a sütőbe, majd hagyd még pár percig hűlni, és szeleteld fel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük