Krémes rakott palacsinta nyári gyümölcsökkel: bármelyik tortával felveszi a versenyt
A palacsinta mindig siker, mascarponés krémmel töltve, nyári gyümölcsökből készített öntettel még finomabb.

Krémes rakott palacsinta nyári gyümölcsökkel: bármelyik tortával felveszi a versenyt
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Egyszerű, pezsgőszínű smink minden alkalomra: ezt készítsd el, ha a természetesség híve vagy »

Meghan Markle saját ruhakollekciója év végén érkezik: minden eladott fillér jótékonysági célra megy »

Karnyújtásnyira volt, mégsem tudtunk róla: ásványvizes arcmosás az új szépségtrend »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Koronázd meg az ebédet krémes, gyümölcsös rakott palacsintával! Csak kicsivel tart tovább elkészíteni, mint a hagyományos változatot, az élmény mégis felejthetetlen. A mascarponés tölteléket nem kell főzni, az öntethez pedig használj friss bogyós gyümölcsöket, ribizlit, málnát, szedret, áfonyát! Szeleteld úgy, mint a tortát!

Rakott palacsinta nyári gyümölcsökkel

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 40 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 3 dl szénsavas ásványvíz
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • olaj

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

Öntethez

  • 25 dkg vegyes gyümölcs
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a tejet, több részletben a lisztet, a cukrot, a sót, és folyamatosan öntsd hozzá a szénsavas ásványvizet. Dolgozd csomómentesre a masszát. Kevés olajon süsd ki a palacsintákat, majd csúsztasd egy tányérra.

 

A krémhez a tejszínt verd kemény habbá, majd add hozzá kanalanként a cukrot, a vaníliát, és forgasd hozzá a mascarponét. Kend meg a palacsintákat a krémmel, és rétegezd egymásra.


Az öntethez a gyümölcsöket mosd meg, és botmixerrel pépesítsd. Rakd egy lábosba, add hozzá a vizet és a cukrot, majd melegítsd forráspontig. Ekkor vegyél ki belőle két-három evőkanállal, és dolgozd simára a keményítővel. Kevergetve csorgasd a gyümölcsös masszához, majd főzd sűrűre. Borítsd le vele a palacsintákat, és díszítsd  gyümölcsökkel.

Ezt is szeretjük