Krémes rakott palacsinta nyári gyümölcsökkel: bármelyik tortával felveszi a versenyt
A palacsinta mindig siker, mascarponés krémmel töltve, nyári gyümölcsökből készített öntettel még finomabb.

Krémes rakott palacsinta nyári gyümölcsökkel: bármelyik tortával felveszi a versenyt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Koronázd meg az ebédet krémes, gyümölcsös rakott palacsintával! Csak kicsivel tart tovább elkészíteni, mint a hagyományos változatot, az élmény mégis felejthetetlen. A mascarponés tölteléket nem kell főzni, az öntethez pedig használj friss bogyós gyümölcsöket, ribizlit, málnát, szedret, áfonyát! Szeleteld úgy, mint a tortát!

Rakott palacsinta nyári gyümölcsökkel

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 40 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 3 dl szénsavas ásványvíz
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • olaj

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

Öntethez

  • 25 dkg vegyes gyümölcs
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a tejet, több részletben a lisztet, a cukrot, a sót, és folyamatosan öntsd hozzá a szénsavas ásványvizet. Dolgozd csomómentesre a masszát. Kevés olajon süsd ki a palacsintákat, majd csúsztasd egy tányérra.

 

A krémhez a tejszínt verd kemény habbá, majd add hozzá kanalanként a cukrot, a vaníliát, és forgasd hozzá a mascarponét. Kend meg a palacsintákat a krémmel, és rétegezd egymásra.


Az öntethez a gyümölcsöket mosd meg, és botmixerrel pépesítsd. Rakd egy lábosba, add hozzá a vizet és a cukrot, majd melegítsd forráspontig. Ekkor vegyél ki belőle két-három evőkanállal, és dolgozd simára a keményítővel. Kevergetve csorgasd a gyümölcsös masszához, majd főzd sűrűre. Borítsd le vele a palacsintákat, és díszítsd  gyümölcsökkel.

Ezt is szeretjük