Rakott csirkemell hagymás krumplival és paradicsommal - Nem kell külön köret
Kiadós, krémes, ízletes: a rakott csirkemell jól megpakolva az ebédek sztárja.

Rakott csirkemell hagymás krumplival és paradicsommal - Nem kell külön köret
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha megkóstolod a rakott csirkemellet, rendszeresen el fogod készíteni. Érdemes a krumplit félig megfőzni, a húst pedig elősütni, hogy ne kelljen túl hosszú ideig járatni a sütőt. Ne pakolj le sok réteget, mert akkor nehezen sül át. A fűszeres szósz és olvadozó sajt még teljesebbé teszi az élvezetet.

Rakott csirkemell recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg sajt
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan mosd meg, csepegtesd le, vágd vékony szeletekre, és ízlés szerint sózd, borsozd meg. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és süsd a húst oldalanként két-két percig. A krumplit pucold meg, karikázd egyforma vastagságú szeletekre, és sós vízben főzd félpuhára. A tejszínt keverd össze a tejföllel, a zúzott fokhagymával, kevés sóval és borssal. A paradicsomot és a hagymát karikázd fel.

 

Egy tűzálló tál aljába tegyél kevés tejszínes szószt, kend el, majd rakj le egy réteg krumplit, arra pakolj hagymát, csirkemellet és paradicsomot. Önts rá kevés szószt, majd rétegezd tovább a hozzávalókat. A tetejére lehetőleg krumpli kerüljön. Fedd be a maradék tejszínes keverékkel, szórd meg petrezselyemmel és reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Akkor jó, amikor a hús puha, a teteje pedig szép piros. A sütőből kivéve hagyd 10 percig hűlni, utána tálald.

Ezt is szeretjük