Tepsis rakott csirkecomb: krumplival és almával egyszerűen csodás
A rakott csirkecomb annyira finom, hogy legszívesebben hetente elkészítenéd.

Tepsis rakott csirkecomb: krumplival és almával egyszerűen csodás
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fő a változatosság! Ha nem tudod, hogy mi legyen a hétvégi főfogás, újíts az almás, krumplis rakott csirkecombbal! Kevés munka van vele, a végeredmény viszont fantasztikus.

Rakott csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkecomb
  • 80 dkg krumpli
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 db alma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd meg, és vágd fel tetszés szerint. A vöröshagymát és az almát is szeld fel. A combokat tisztítsd meg, és a forró olajon süsd át pár perc alatt. Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, majd rendezd el benne a krumplit, az almát és a kétféle hagymát. Ezekre rakd a csirkecombokat.
 

Fűszerezd sóval, borssal, és öntsd rá a tejszínt. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül egy óra alatt. Amikor már puha a hús, szórd meg sajttal és petrezselyemmel. Told vissza a sütőbe, és várd meg, míg a sajt elolvad és megpirul.

Ezt is szeretjük