Rakott brokkoli karfiollal sütve, tejszínesen és dupla adag sajttal megszórva
Ízletes és egészséges fogást kapsz, ha a két kedvencet, a brokkolit és a karfiolt együtt, tejszínes szószban sütöd meg.
A karfiolban és a brokkoliban is rengeteg a vitamin és az antioxidáns, ezért különösen fontos, hogy időről időre a tányérodra kerüljenek. Süsd meg együtt a két csodazöldséget, remekül illenek egymáshoz. Finom krémes lesz, és a sok sajt különösen finommá teszi az egyszerű rakottast. Ha igazán fogyókúrásan készítenéd, érdemes zsírszegény tejtermékeket választani.
Rakott brokkoli karfiollal
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db brokkoli
- 1 db karfiol
- 15 dkg trappista sajt
- 15 dkg sajtkrém
- 3 dl tejszín
- só
- bors
- szerecsedió
Elkészítés:
A brokkolit és a karfiolt mosd meg, és szedd rózsáira. A zöldségeket külön edényben tedd fel főni valamivel több sós vízbe, mint amennyi ellepi őket. Főzd kis lángon körülbelül öt perc alatt roppanósra. Figyelj, hogy a zöldségek ne legyenek teljesen puhák, mert akkor szétesnek. Szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, majd hagyd lecsepegni.
A tejszínt és a krémsajtot keverd össze, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és rendezd el benne, egymással váltakozva, a karfiolt és a brokkolit. Locsold meg a tejszínes szósszal. Reszeld a tetejére a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon körülbelül 25 perc alatt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept