A klasszikus Rákóczi-túrós sok habbal - Tippek, hogy még finomabb legyen
Rákóczi János cukrászmester remeke soha nem megy ki a divatból.

Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Ez lesz a 6 legerősebb trend ősszel: marad a kockás, és visszatér az állatminta »

Isteni, krémes smoothie, amit a fagyinál is jobban fogsz szeretni - Segíti a fogyást »

A pótszemöldök az év találmánya: teljesen őrült vagy zseniális? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak új, trendi sütiket süss! Ideje, hogy a hagyományos Rákóczi-túróst is elkészítsd. Bár a látszat csal, egyáltalán nem bonyolult édesség, és a hibázási faktor is alacsony. Csak azt nehéz türelmesen kivárni, hogy kihűljön a tészta. Kard Éva receptjével biztosra mehetsz.
 

Hozzávalók 24 szelethez:

Tészta hozzávalói

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy 15 dkg sertészsír
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Túrós töltelék hozzávalói

  • 75 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál búzadara
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • mazsola

Tojáshab hozzávalói

  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral, a sóval, add hozzá a vajat, és morzsold össze az egészet. Tedd hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojást és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze. A sütőpapírt lisztezd meg, nyújtsd ki rajta a tésztát, és fél órára rakd hideg helyre. Pihentetés után a sütőpapírral együtt emeld át a tepsibe. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 12-15 perc alatt világos zsemleszínűre. Vedd ki a tésztát a sütőből, és kend meg vékonyan lekvárral.

A töltelékhez keverd össze a túrót 15 deka porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, búzadarával, tojássárgájával, valamint ízlés szerint mazsolával. Közben a tojásfehérjét verd habbá. Amikor kezd kifehéredni, add hozzá a maradék porcukrot. Ha kemény, és meg sem moccan az edényben, forgasd össze óvatosan az ízesített túróval. A tölteléket kanalazd a lekvárral megkent tésztára, végül tedd vissza a sütőbe még 30 percre.

A tetejére a fehérjét verd habbá. Amikor már kezd kifehéredni, kanalanként add hozzá a kristálycukrot. Ha kemény, egyenletesen simítsd a tészta tetejére, és 100 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt szárítsd meg. Ha kész, a sütőpapírral együtt emeld át egy rácsra. Kihűlve szeleteld fel, és már tálalhatod is.
 

Ezt is szeretjük