Narancsos csirkecombok ragacsos mázzal sütve: a bőre ropogós, belül puha
A ragacsos mázzal sült narancsos csirkecomb illatos és ellenállhatatlan: igazi vigasztaló fogás a hűvös napokon.

Már a telet idézi ez a ragacsos narancsos csirkecomb, amelyet édes, mézes mázzal kell bevonni. Igazán illatos lesz akkor, ha narancsgerezdek is sülnek mellette a tepsiben.
Ragacsos narancsos csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkealsócomb
- 6 evőkanál szójaszósz
- 4 teáskanál méz
- 4 narancs
- 2 evőkanál szezámolaj
Elkészítés:
A szójaszószt keverd el a mézzel, a szezámolajjal és két narancs kifacsart levével. Kend meg a csirkecombokat ezzel a páccal, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. A pácolási idő leteltével helyezd el a combokat egymás mellett egy tepsiben. A két kimaradt narancsot alaposan mosd meg, cikkezd fel, és helyezd el őket a hús mellett. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára, amíg a hús omlósra sül. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.
Narancsból mennyei, sütés nélkül készülő tortát is összeállíthatsz.
Mennyei, krémes, sütés nélküli narancstorta: babapiskóta az alapja
Nagyon szeretem az olyan desszerteket, amelyek sokkal egyszerűbben és kevesebb munkával készülnek, mint ahogyan kinéznek, például ezt a mutatós tortát sütés nélkül dobhatod össze.
Elolvasom