Ragacsos, mézes csirkemell serpenyőben sütve: egyszerre édes és pikáns
A csirkemell ragacsos, mézes mázzal bevonva egyszerűen ellenállhatatlan.
Ha szereted a húson a ragacsos mázat, ezt az egyszerre édes és pikáns mézes csirkemellet neked találták ki. A mártásba szójaszósz is kerül, ez felel a karakteres ízekért, amelyet finoman ellensúlyoz a méz édeskés zamata. Ezzel a módszerrel biztos lehetsz benne, hogy nem lesz száraz a csirkemelled.
Ragacsos, mézes csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg csirkemellfilé
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál liszt
- 2.5 evőkanál vaj
- 1.5 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál szójaszósz
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, szórd meg sóval és borssal, és tedd a hűtőbe egy órára. Amikor a pihentetési idő letelt, egy serpenyőben olvassz fel két evőkanál vajat. A csirkét hempergesd meg lisztben, és oldalanként négy-öt perc alatt süsd meg az olvasztott vajon. Ha megpirult, tekerd le a lángot, de ne vedd ki a csirkét a serpenyőből. Közben a fokhagymát aprítsd fel. A piruló hús mellé tegyél még egy kis vajat, és amikor felolvadt, dobd rá az aprított fokhagymát. Egy perc múlva add hozzá a mézet, az almaecetet és a szójaszószt, és forrald egy-két percig, amíg besűrűsödik. Friss salátával tálalva a legfinomabb.
Ha szívesen kínálnál hasonló ételt húsmentes változatban, mindenképpen készítsd el a mézes-fokhagymás tofut!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció