Ragacsos, mázas sült oldalas: a házi páctól és az előkészítéstől lesz isteni
A ragacsos, mázas oldalas titka a pácolási időben és a sütésben rejlik: akkor a legfinomabb, ha egy éjszakát befűszerezve tartod a hűtőben.

mazas-sult-oldalas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A néhány órás pácolás szinte minden húsfélének jót tesz, nincs ez másként a mézes, ragacsos oldalassal sem. Az elkészítése pofonegyszerű, csak keverd össze a hozzávalókat, kend be vele a húst, hagyd, hogy egy éjszaka alatt átjárják az ízek a rostokat, majd másnap told a húst a sütőbe, és fenséges, omlós lesz.

Ragacsos, mázas sült oldalas receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésoldalas
  • 2 evőkanál mustár
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál méz
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 késhegynyi chili
  • 1.5 dl víz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A feldarabolt oldalast dörzsöld be sóval. Egy kis tálban keverd össze a mustárt, a borsot és a chilit, az oregánót, és kend be vele a húst. Dobd mellé a cikkekre vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymagerezdeket, takard le, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.
 

A sütőt másnap melegítsd elő 190 fokra. Tedd a húsokat egy zsiradékkal kikent tepsibe, pakold melléjük a hagymát és a fokhagymát, öntsd fel vízzel, majd alufóliával letakarva süsd két és fél órát. Az utolsó 20 percben vedd le róla a fóliát, csorgass rá két evőkanál mézet, hagyd, hogy pirosra süljön, majd fordítsd meg, és ismételd meg a műveletet a hús másik oldalán. Ha a hús már szinte lejön a csontról, biztosan elkészült.
Ha igazán finom, omlós oldalast szeretnél készíteni, fogadd meg ezeket a régi, bevált tippeket.

Ezt is szeretjük